fbpx
5.8 C
София

Едно решение за киберзащита – Acronis Cyber Protect

Компанията, която има офис и в София, предлага революционен продукт на пазара

Най-четени

Преди няколко седмици компанията Acronis, част от служителите на която са базирани и в София, пусна най-новото си цялостно решение за киберзащита, наречено Cyber Protect. Компанията, основата в Сингапур през 2003 година, вече има повече от 1500 служители на 33 локации в 18 държави, които стоят зад разработването на новата универсална платформа, която вече се използва активно от редица клиенти на компанията.

Acronis Cyber Protect

Acronis Cyber Protect включва различни инструменти, които могат да подпомогнат работата на всеки бизнес по няколко начина. Решението дава възможност на доставчиците на услуги да  предлагат първата по рода си цялостна киберзащита в индустрията. Новият продукт елиминира сложността, подобрява производителността и дава възможност на доставчиците на управлявани услуги да поставят сигурността от своето портфолио на фокус, гарантирайки, че бизнесът им може да отговори на очакванията на клиентите за сигурност и защита на данни, приложения и системи.

Според мнозина специалисти новият продукт на Acronis променя правилата, като предоставя на доставчиците на управлявани услуги едно решение за предоставяне на възможности за създаване на резервни копия, анти-малуер, сигурност и управление на възможностите на крайните устройства (оценка на уязвимостта, филтриране на URL адресите и управление на ъпдейтите).

Каква е разликата

В Cyber Protect са включени множество ценни инструменти като такива за създаване на резервни копия, които да използвате при срив, редица защити от следващо поколение зловреден софтуер, кибергигурност и управление на крайните устройства. Интересното в случая е, че всичко това е обединено в една услуга.

За разлика от много други решения, в които липсва това обединение, тук ще ви се наложи да се сдобиете само с един лиценз и да поверите грижата за системите  във вашата компания на един доказан разработчик и така по-лесно да се грижите за ъпдейти и мониторинг на системите.  В решенията на други компании не редно липсва интеграция между отделните решения а това намалява чувствително степента на сигурност. С Acronis Cyber Protect доставчиците на управлявани услуги могат да гарантират, че се грижат за защитата на данните, приложенията и системите на клиентите си. Всичко това става и само с един лиценз.

Acronis Cyber Protect предлага интегрирана защита на данните и киберсигурност, базирани на изкуствен интелект, което дава възможност на доставчиците на услуги да подобрят своята производителност и да защитават  клиентите си от киберзаплахи. Една от особено полезните черти на платформата е, че тя позволява проактивно избягване на кибератаки, намалявайки времето на принудително прекъсване на работа и осигуряват бързо и лесно възстановяване. Освен това е възможно автоматизиране на конфигурацията за защита на клиента.

Един лиценз за много продукти

Acronis Cyber Protect е демонстрация на силата на интеграцията. Той разполага с един унифициран лицензионен модел, една конзола за управление, един потребителски интерфейс и високо ниво на интеграция между услугите – споделяне на данни и автоматизиране на действията за значително подобряване на политиката на защита за крайните точки и устройства. Платформата има решение и за един от актуалните проблеми пред повечето организации е защитата от рансъмуеър, като в това отношение Cyber Protect разполага със система за откриване на опасности базирана на технологии с изкуствен интелект. Тя открива рансъмуеър и добиващи криптовалути софтуери. Разбира се за постигане на оптимални резултати е важно и наличието на ефективен потребителски интерфейс, а използваният тук е лесен за работа и пестящ ресурси. Cyber Protect може и да предотвратява отдалеченото инсталиране на зловреден софтуер и има общи политики за управление на защитата.

С Acronis Cyber Protect те могат проактивно да избягват кибератаки, да намаляват времето на принудително прекъсване на работа, да осигуряват бързо и лесно възстановяване и да автоматизират конфигурацията на защита на клиента, за да се противопоставят на най-новите кибер заплахи

Резултатът е подобрени възможности, по-добра рентабилност, по-лесно спазване на договорите за ниво на обслужване, по-висока производителност и по-малки разходи – всичко това на по-ниска цена.

“Традиционните решения за създаване на резервни копия са не работят, защото не са достатъчно сигурни, а традиционните антивирусни приложения не защитават данните от съвременни киберзаплахи. Те вече не са в състояние да се справят с опасностите, пред които е изправен бизнесът,” каза основателя и изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов. “Доставчиците на услуги трябва да предлагат на своите клиенти интегрирана киберзащита, която обхваща всички пет вектора на киберзащитата – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност. С Acronis Cyber Protect доставчиците на услуги имат възможността да доставят решения, с които гарантират, че техните клиенти са #CyberFit и са готови да се изправят срещу всякакви нови заплахи за техните данни, приложения и системи.”

Доказателство и тест

Уважаваният германски институт за сигурност AV-Test.org, известен с пускането на решения за защита от малуер чрез прецизни тестове, пусна предварителната версия на Acronis Cyber Protect през март 2020 г. на компютър, работещ под Windows 10 Professional.

AV-Test тества както състоянието, така и скоростта на работа на Acronis Cyber Protect, сканирайки набор от 6 932 злонамерени файлове на Windows. Acronis сe справи отлично със 100% потвърдено ниво на откриваемост. Също така, Acronis показа перфектен резултат в лъжливо положителния тест на лабораторията.

Основните предизвикателства пред доставчиците на управлявани услуги са сложността, липсата на сигурност и ниската производителност. Липсата на интеграция между комбинираните решения на доставчиците, които те използват за изграждане на услугите си, намалява сигурността, усложнява обучението на служителите, производителността и използваемостта – всичко това увеличава разходите за поддръжка и лицензиране.

Acronis подпомага засегнатите бизнеси от COVID-19

Подпомагане на доставчиците на управлявани услуги за сигурна дистанционна работа на фона на COVID-19. В момента на адрес https://www.acronis.com/en-us/business/cyber-protect/ може да се направи регистрация и да се заяви напълно функционална безплатна пробна версия.

Освен това Acronis дава възможност за редица облекчения във връзка с кризата, които могат да помогнат на бизнеса. В момента има възможност  за финансова пауза при таксуване за клиенти, които не са в състояние да плащат. Стартира Acronis #CyberFit Financing, както и промоции до 31 юли 2020 г.; Без допълнителни такси

Acronis пуска пазара бета версия на водещото си решение Acronis Cyber Protect

Компанията наскоро обяви пускането на бета версия на водещото си решение Acronis Cyber Protect, което интегрира защита на данните, киберсигурност и управление на крайни устройства.  С тази версия на продукта ИТ екипите могат да се възползват от уникалните възможности на решението във всяка среда, за да защитят всички свои данни, приложения и системи.

Вече е налична възможността за регистрация за бета версията на Acronis Cyber Protect.

Компанията

Acronis е доказала, че определя стандарта за киберзащита чрез иновативно създаване на резервни копия, анти-рансъмуер, възстановяването след срив, съхранение, синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове. Благодарение на своята всепризната технология за активна защита, базирана на изкуствен интелект, удостоверяването на данни, базирано на блокчейн, и уникалната  хибридна облачна архитектура, Acronis защитава всички данни във всяка среда – включително физическа, виртуална, облачна, приложна, при мобилни натоварвания – всичко това на ниска и предвидима цена. Именно заради това не е чудно, че на решенията на Acronis се доверяват повече от 5,5 милиона потребители и 500 000 предприятия, включително 100% от компаниите на Fortune 1000. Продуктите на Acronis се предлагат от 50 000 партньори и доставчици на услуги в над 150 държави на повече от 30 езика.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини