Електрическият кросоувър VW ID.4 ще струва по-малко от $40 000

1
870

Скот Кеог, директор на американския отдел на Volkswagen заяви, че в САЩ ID CROZZ ще се продава при цена малко над $30 000, като тази цена е постигната чрез федерален данъчен кредит – тоест на купувачите се предлагат данъчни отстъпки.

Според думите на Скот Геог в интервю за Automotive News, концернът VW Group, включващ Audi и Porsche, в продължение на около две години ще използва федерален данъчен кредит, докато не произведе 200 000 електрически автомобила. Електромобилът ID CROZZ, познат и под името ID.4, ще излезе на пазара в края на 2020 година. Според Volkswagen, дотогава общите продажби на E-Golf, моделите Audi e-tron и Porsche Taycan трябва да достигнат 50 000 броя. Тоест, през първите две години компанията възнамерява да произвежда от 50 до 70 хиляди ID CROZZ.

За сравнение, Tesla само за първата половина на тази година продаде в САЩ над 67 000 електромобила Model 3. А към 2021 година пазарът за електромобили ще стане по-голям и за Volkswagen няма да е лесно да се наложи.

Кеог изрази увереност, че цената на електромобилите на Volkswagen ще си остане същата и след произвеждането на тези 200 000 бройки. Това означава, че след отмяната на данъчните отстъпки за клиентите, цената на електромобила трябва да бъде намалена, за да може крайната цена да остане същата.

Според спецификациите, ID CROZZ ще има два електромотора с обща мощност 306 конски сили и ще може да изминава 500 км с едно зареждане.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Е как VW няма да може да се наложи ?
С тази визия ще се продава много по-добре от теслите.