Електромобилите на Volkswagen ще могат да подават електричество за жилищата

4
7683

По време на своята вчерашна среща с инвеститори Volkswagen съобщи, че от 2023 година ще започне производството на унифицирана призматична акумулаторна батерия, която до края на десетилетието ще започне да се използва в 80% от електромобилите на германския концерн. На това събитие Volkswagen съобщи, че неговите електромобили ще поддържат реверсивно зараждане, а автомобилният производител възнамерява да представи и автономни зарядни станции, които не са включени към електрическата мрежа.

The Verge съобщи, че всички произвеждани след 2022 електромобили на Volkswagen, базирани на платформата MEB, ще могат да подават електрическа енергия на външни устройства и потребители. Освен това, новите електрически автомобили ще могат да осигуряват електрическа енергия към жилищата на техните собственици. Идеята не е нова, но това е една полезна възможност, понеже по този начин захранване могат да получат не само компютърната техника и различните електрически инструменти, но и се осигурява електричество в домовете при прекъсване на тока.

В началото на тази седмица Илън Мъск съобщи, че електрическият пикап Tesla Cybertruck ще може да осигури електричество за пълноценното използване на каравана и за по-приятно прекарване сред природата. Пикапът ще предлага и режим само на допълване на енергията на паркираната на специално определените места каравана, където има електрически контакти, но тази енергия е доста скъпа.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари