9.7 C
София

Елън Мъск счита резервоарите с втечнен водород за глупава и опасна технология

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Основателят и генерален директор на Tesla Motors Елън Мъск продължава активното си участие на конгреса Automotive News World Congress, който в момента протича в Детройт. Мъск направи интересни изказвания за своята и за други компании.

Първо, Елън Мъск реши да върне осветлението в задната част на купето на електромобилите. Решението е взел, след като неговото дете казало че Tesla Model S е „най-глупавият автомобил в света“, понеже в задната част на автомобила липсва осветление, което да е удобно за четене.

Мъск съобщи още, че Tesla Motors ще излезе на печалба през 2020 година, че са продадени повече автомобили, отколкото е планирано и че всичко се развива според предварителния план.

Мъск каза, че технологията за получаване на енергия от резервоари с водород е „много глупава“ и опасна – водородът е лесно запалим и летлив газ, а неговото изтичане на практика няма как да бъде фиксирано. Опасността е предимно за шофьора и пътниците на автомобилите, работещи с втечнен водород под високо налягане.

Директорът на Tesla Motors сподели още, че гигантската фабрика за производство на акумулаторни батерии, която трябва да започне работа през 2020 година не само ще изготвя акумулатори за Tesla Model S и други електромобили, а ще произвежда акумулатори и за други компании.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини