2.6 C
София

Google пусна своето приложение Classroom за Android и iOS

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Образователната инициатива Google Classroom стартира миналото лято и до този момент през нея са били пуснати над 30 милиона задания. До днес обаче тя бе изцяло уеб-базирана.

Сега Google пусна мобилното приложение Classroom, предназначено за Android и iOS устройства. С негова помощ трябва да се развие идеята за дигиталната класна стая и да се наблегне на лекотата, с която учениците създават и предават своите домашни и проекти.

То позволява на ученици да правят и споделят снимки и документи, както и да извличат информация от други приложения (като PDF документи, скици и др.) и да ги прехвърлят в Classroom. Добавено е и офлайн кеширане така, че да работят по своите задачи и проекти без нуждата от интернет връзка.

В уеб версията на Classroom пък бе добавена нова страница с информация за отделните задания, техния график и напредъка на работата.

Google препоръчва както на учащите, така и на техните наставници да използват Classroom заедно с други приложения като Google Docs, Drive и Slides, за да извлекат максимума от функционалността. Компанията обещава, че скоро ще добави още функции в мобилното приложение и илюстрира новите възможности на приложението с два видео клипа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини