fbpx
-1.2 C
София

Google ще стартира пилотната версия на Project Ara в Пуерто Рико

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Най-сетне вече знаем къде ще стартира за пръв път проекта за модулен телефон на Google – компанията обяви, че възнамерява да пусне пилотната версия на Project Ara в Пуерто Рико по-късно тази година.

Причините за избора са няколко, като сред тях са високата употреба на мобилни устройства и фактът, че 77 процента от потребителите влизат в интернет преди всичко от своите смартфони. Освен това в Пуерто Рико функционират както мобилни оператори от САЩ, така и от Южна Америка.

Самият пазар на мобилните устройства също е много разнообразен и в употреба са апарати от всички части на ценовия спектър – от най-основни до най-скъпи. Това превръща Пуерто Рико в добро опитно поле за Project Ara, който предлага именно подход от типа „купи това, от което се нуждаеш“.

Google е ъпдейтнала хардуера на своя прототип Spiral 2 и сега магнитите, които държат отделните елементи вече не са в самия телефон, а в рамката, което позволява модулите да се напасват по-добре и оптимизира наличното пространство. Проектът трябва да премина и през фазата на Spiral 3, която ще превърне прототипа в по-близък до стандартния смартфон и след това ще стартира пилотната програма в Пуерто Рико.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини