8.6 C
София

Ерик Шмид ще посети Мианмар

Най-четени

Изпълнителният председател на Google Ерик Шмид ще посети Мианмар следващата седмица. Визитата е насрочена за 22 март и ще остане в историята като първото посещение на изпълнителен директор от американска технологична компания в азиатската страна. Досега законът в САЩ затрудняваше достъпа на компаниите до 60-милионния пазар в страната и така даваше преимущество на международните им конкуренти.

Шмидт се връща в Азия малко след като, по-рано тази година, посети и Северна Корея. Мианмар, подобно на Корея, има ниска интернет пенетрация, но пазарът й е доста по-отворен за чужди инвестиции. Всъщност, според някои анализатори, страната ще е новият рай за инвеститорите. Целта на визитата на Шмид не е обявена, но се предполага, че той ще говори в рамките на публично събитие с участието на местни стартъпи, предприемачи и студенти.

Икономистите вярват, че IT секторът на Мианмар скоро ще се превърне в многомилиардна индустрия. Страната планира мащабно обновяване на телекомуникационната си мрежа и скоро ще издаде лиценз на два чуждестранни оператора, чийто бизнес със сигурност ще подпомогне развитието на мобилните и интернет мрежи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини