Ето за кои продукти на Microsoft ще бъде прекратена поддръжката през 2020 година

12
2648

Навярно вече всички знаят, че на 14 януари тази година приключва поддръжката на операционната система Windows 7. Корпорацията Microsoft вече тихичко започна да досажда на потребителите на тази ОС с банери за приключването на жизнения цикъл на Windows 7. Но все пак любимата на милиони потребители операционна система далеч не е единственият продукт, поддръжката на който ще приключи през 2020 година.

Ето как изглежда списъкът на услугите, програмите и операционните системи, жизненият цикъл на които ще приключи през тази година:

14 януари:

 • Windows 7.
 • Windows Server 2008.
 • Windows Server 2008 R2.
 • Windows 10 Mobile.

14 април:

 • Windows 10 Fall Creators Update 1709 (Enterprise и Education).

12 май:

 • Windows 10 October 2018 Update (Enterprise и Education).

14 юли:

 • Visual Studio 2010.

13 октомври:

 • Office 2010.
 • Exchange 2010.

10 ноември:

 • Windows 10 April 2018 Update (Enterprise и Education).

8 декември:

 • Windows 10 May 2019 Update (версиите Home, Pro, Enterprise и Education).

Ако искате по-подробна информация за жизнения цикъл на продуктите на Microsoft, можете да се възползвате от специалната уеб страница на софтуерния гигант, в която е събрана информацията за всички продукти на компанията, поддръжката на които ще бъде прекратена през следващите години. А в документацията на Microsoft има страница с информация за жизнения цикъл на различните версии на Windows 10.

Да напомним отново, че без поддръжка, съответният програмен продукт на Microsoft спира да получава обновявания, подобрения и пачове по безопасността.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
IME
IME

„Да напомним отново, че без поддръжка, съответният програмен продукт на Microsoft спира да получава обновявания, подобрения и пачове по безопасността.“

Най-вече спират да ви следят. Тогава ползвайте на воля.

? до ime@вратца.ms
? до [email protected]вратца.ms

Нямам компот пиша от водомера в мъзата.
Водомера по водата предава до подводните кабели на гугъл.

Как да защитя водомера от змиорки вируси със съответният програмен продукт на Microsoft които спира ?

ха-ха-ха
ха-ха-ха

Съответният продукт престава да получава обновявания още в момента, в който бъде инсталиран от грамотен потребител :))) След което си работи с години без никакви грижи и проблеми. Защото се намира зад рутер, през който никакви слабеости не могат да бъдат използвани дистанционно. А невежите параноици, които представа си нямат как работи компютъра им, заради което се плашат и от сянката си, нека се мъчат с ъпдейти, щото вярват, че те ще ги защитят от нещо…

Ground Zero
Ground Zero

ха-ха-ха, абе, то е ясно, че „сигурността“ от ъпдейти е повече реклама, но добре е да ги има, дори и да не се обновява – но да ги има! Повечето производители на хардуер се разграничават да пишат драйвери дори и около 1 година преди спирането на поддръжката за дадена ОС. А, какво остава след като я спрат!? Flash Player и браузърите като спрат и те поддръжката им за ОС спряна от поддръжка – постепенно с течение на времето започват да не отварят правилно страници в интернет! Айде, като си толкова грамотен ползвай Windows 98 с firefox версия 3 и съвременен… Виж още »

из римейка на "Кавказка пленница" от 2099г.
из римейка на "Кавказка пленница" от 2099г.

– Дядо ми имаше желание да си купи легален Windows 7, но нямаше възможност. Имаше възможност да си инсталира безплатно легален Windows 10, но нямаше желание. Да пием за това нашите желания да съвпадат с нашите възможности!

:)))))

Анонимен
Анонимен

международни органи като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD), G7 и ЕС обмислят повече регулация за ИИ. „Европа и нашите съюзници трябва да избягват тежки модели на убиване на иновации и вместо това да обмислят подобен регулаторен подход“, казва ОСТП. „Най-добрият начин за противодействие на авторитарните приложения на ИИ е да се гарантира, че Америка и нашите международни партньори остават глобалните центрове на иновациите, оформяйки развитието на технологиите по начин, съобразен с нашите общи ценности.“ Майкъл Крациос, главен технологичен директор на САЩ, официално ще обяви принципите на CES в сряда. В разговор с репортери вчера служител на администрацията заяви,… Виж още »

Анонимен
Анонимен

Ся ако си умен врачанин драсни един роман на Майкъл Крациос, главен технологичен директор на САЩ, и им изсмучи парите.

Ще се прегръщаш с Херо И ще ги плашеш ако искат резултати че ще работиш с китайците .

Michael John Kotsakas Kratsios (born November 7, 1986)[1] is the Chief Technology Officer of the United States and Deputy Assistant to the President at the White House Office of Science and Technology Policy.[2] In this role, Kratsios serves as one of President Donald Trump’s top technology advisors.

Лидери ca в 4G 🙉
Лидери ca в 4G 🙉

whitehouse.
gov/articles/america-will-win-global-race-5g/

Кои ти знае кво е реално
Кои ти знае кво е реално

И да промениш cv като добавиш над 150 проекта голямата част с елементи на изкуствен интелект индивидуално пригодени по проектите.

Димитър
Димитър

Таман вчера купих един голям праз, ей сега ще му потърся свободен слот.

Радослав
Радослав

Боже, те съвсем са полудели

име
име

Аз като съм на ХР трябва ли да се вълнувам?