Тази зима бе публикувано интересно видео, показващо как кросоувърът Tesla Model X издърпва огромен дизелов влекач от снега. Сега същият електромобил тегли на буксир пътническия самолет Boeing 787-9 Dreamliner на авиокомпанията Qantas Airways.

Пътническият самолет Boeing 787-9 Dreamline е издължена версия на базовия модел, побиращ 290 пасажера.

Теглото на този самолет без горивото е около 126 тона. Според други данни, той тежи 110 тона или 2440 фунта. По-интересно е видеото, показващо как за влекач на огромния самолет се използва кросоувъра Tesla Model X. Това е моделът P100D с двойно предаване, оборудван с два електродвигателя с обща мощност 774 конски сили и въртящ момент 965 нютон метра. Акумулаторният блок е с капацитет 100 KWh.

Според спецификациите, този електромобил може да тегли на буксир ремарке с тегло 2,3 тона. Но това не му пречи да изтегля 50 пъти по-тежък товар на разстояние 300 метра. Рекордът бе фиксиран в летището на Мелбърн, Австралия. Компанията Qantas Airways реши по този начин да демонстрира току що закупения гигантски пътнически самолет.

Да си припомним, че преди две години същата компания организира демонстративно състезание между електромобила Tesla Model S P90D и популярния пътнически самолет Boeing 737.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Това нищо не е. Никакво постижение. Да ви постна ли истинското постижение, на човека, който тегли самолета с тестисите си!

Труе Macedonec
Труе Macedonec

Ако Мъск го тегли, съм навит! 😀

Ккк
Ккк

Алооо, Блиц… лъжете като цигани! Не е същия електромобил! И си оправете грешката в заглавието, неграмотници.

Палустиниец
Палустиниец

Вестник ШОК или ШОУ ли беше…

rove
rove

Неграмотници! Само претенциите ви са големи!

Йордан
Йордан

ИТ новина?

дрон
дрон

със най обикновенна 10 килограмова лебедка можеш да постигнеш същото…..

тъпа реклама на тесла….

Путлin
Путлin

Труженици и труженички, в съветска, социалистическа Русия мъкнем не един самолет, а цели совалки за „Сьюз“, 5 Газа с една каруца, подкарана от пенсионерка от Якутия. Ние сме най-великите, освободихме ви два пъти, като втория път през 1944-та беше най-доброто освобождение. Готвим се да ви освободим отново. Да живее СССР, да живее Сталин, да живее социализма, Путин, Кремъл и Любляна. Защото май ще стане септември.

Тесла е оръжие на вражеския и зъл капиталистически свят, който не може да се мери със задоволството, което постигаме за нашите граждани.