Миналата седмица се появи интересно видео с роботите на Boston Dynamics, което показа, как два робота-кучета SpotMini работят съвместно, за да излязат от затворено помещение.

Днес Boston Dynamics публикува нов клип „от живота“ на SpotMini. Редица уеб-портали отбелязаха, че скоро не ни очаква въстание на машините, но те нищо няма да забравят.

Новото видео с име Testing Robustness демонстрира умението на робота да достига целите си и да издържа различните „издевателства“ на хората, които провеждат малко странни експерименти с роботите-кучета. Клипът показва мъж, предполага се служител на компанията, който по всякакъв начин се опитва да попречи на робота SpotMini да отвори вратата и да напусне помещението. Той използва хокеен стик, за да попречи на робота да отвори вратата, а след това се опитва да го удържи и да го издърпа назад. Но в крайна сметка роботът постига своето и напуска помещението. С други думи, SpotMini се е научил да отстоява своето.

Наистина, способността на робота да пази равновесие, впечатлява.

В описанието към клипа Boston Dynamics отбелязва, че „тези тестове по никакъв начин не дразнят и не вредят на робота„. Може би Boston Dynamics се замислят, дали един ден роботите няма да си спомнят всички тези удари, ритници и тестове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари