Ефективността на електромобилите на Tesla всяка година расте с 3%

2
1629

Аналитикът Кевин Рук съпостави ефективността от използването на енергията в моделите на Tesla, както и в електромобилите и на другите по-популярни производители.

Литиевойонните акумулаторни батерии са най-скъпият и най-тежкият компонент на съвременните електромобили и е важно да бъде оценена ефективността на използването на акумулираната в тях енергия. По-високият КПД ще осигури по-голям пробег на електромобила или ще го направи по-лек и по-евтин, отбелязва уеб порталът Electrek. Аналитикът Кевин Рук пресметна прогреса в тази област при електромобилите на Tesla, както и чрез някои други марки.

Изследването показа, че специалистите от автомобилната компания на Илън Мъск всяка година подобряват ефективността средно с 3% и сега Tesla е лидер в този перспективен пазара със сериозна преднина пред другите.

Анализът на ефективността е направен чрез пресмятане на загубата на заряд на акумулаторните батерии на километър изминат път в зависимост от теглото на автомобила. Колкото по-малко заряд е изразходван, толкова по-добре. Така например, при първия Tesla Roadster този показател е 110 точки. Към днешен ден подобна ефективност демонстрират Jaguar I-Pace и Audi eTron.

Но през изтеклото време Tesla отиде далече напред. След последните модификации и обновявания ефективността на използването на енергия в скъпите Model S и Model X е на ниво 73 и 74, а при най-популярния електромобил Model 3 – 82.

„Интересно е да се види колко стабилно е покачването на ефективността при Tesla. С всяка изминала година електромобилите на Мъск използват около 3% по-малко енергия, за да изминат същото разстояние“ – констатира Рук.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
бай Павле
бай Павле

Скоро ще почнат да връщат ток на енергото.

Ozzy
Ozzy

Чиста проба СПАМ. Другите си клатят краката.