Жителите на Китай и Русия повече не могат да заемат в Gitlab длъжности даващи достъп до данните на клиентите

4
688

Твърде необичайно решение бе взето от мениджмънта на Gitlab. В средата на миналия месец компанията Gitlab въведе ограничения в работата на някои служители, които имат достъп до данните на клиентите. Сега редица длъжности са ограничени и не могат да бъдат заемани от лица с местоживеене Китай или Русия. В сайта на Gitlab директно се казва, че става дума не за местораждане, а за местоживеене.

Отбелязва се, че тази забрана е наложена заради „опасенията на някои корпоративни клиенти“. Специално се подчертава, че при сегашната геополитическа ситуация това става световна практика.

Служителите на Gitlab от тези държави повече не могат да заемат длъжности, предоставящи достъп до данните на клиентите. Това означава, че живеещите в Китай и Русия хора не могат да работят в сферата на информационната безопасност и дори като техническа поддръжка. Обещава се, че това нововъведение няма да засегне сега работещите в Gitlab специалисти.

Но новите специалисти от Китай и Русия вече не могат да заемат редица длъжности. Не се планира пълното прекратяване на назначаване на служители от тези страни. Но ако някой от сегашните служители реши да се премести в една от тези две държави, веднага губи правата за достъп и не може да запази заеманата длъжност с достъп до данните на клиентите.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Усещате ли края на Gitlab?

Угъ
Угъ

Той започна още щом МС ги взеха

Ъгу
Ъгу

M$ взеха Github, не Gitlab

U4en
U4en

крайно време беше