fbpx
1.8 C
София

Жителите на Китай и Русия повече не могат да заемат в Gitlab длъжности даващи достъп до данните на клиентите

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Твърде необичайно решение бе взето от мениджмънта на Gitlab. В средата на миналия месец компанията Gitlab въведе ограничения в работата на някои служители, които имат достъп до данните на клиентите. Сега редица длъжности са ограничени и не могат да бъдат заемани от лица с местоживеене Китай или Русия. В сайта на Gitlab директно се казва, че става дума не за местораждане, а за местоживеене.

Отбелязва се, че тази забрана е наложена заради „опасенията на някои корпоративни клиенти“. Специално се подчертава, че при сегашната геополитическа ситуация това става световна практика.

Служителите на Gitlab от тези държави повече не могат да заемат длъжности, предоставящи достъп до данните на клиентите. Това означава, че живеещите в Китай и Русия хора не могат да работят в сферата на информационната безопасност и дори като техническа поддръжка. Обещава се, че това нововъведение няма да засегне сега работещите в Gitlab специалисти.

Но новите специалисти от Китай и Русия вече не могат да заемат редица длъжности. Не се планира пълното прекратяване на назначаване на служители от тези страни. Но ако някой от сегашните служители реши да се премести в една от тези две държави, веднага губи правата за достъп и не може да запази заеманата длъжност с достъп до данните на клиентите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини