Заводите на Hyzon Motors ще произвеждат по 12 хиляди водородни камиона годишно

0
435

Американската компания Hyzon Motors започна строителството на два големи завода за производство на водородни горивни елементи за водородни товарни автомобили. Двата завода ще работят съвместно – в единния ще се сглобяват мембранните водородни модули, а във втория те ще се обединяват с акумулаторните блокове и по този начин ще се предлагат пълноценни агрегати. Производствените мощност на двете предприятия са проектирани за производството на 12 хиляди товарни автомобила с водородни горивни елементи.

TechCrunch съобщи, че по-голямата част от водорода, получаван в САЩ е така нареченият „сив водород“, за производството на който е необходим природен газ. В началото Hyzon ще използва именно този тип гориво, но с развитието на водородната инфраструктура постепенно ще премине към водород, произвеждат чрез възобновяеми източници на енергия.

Въпреки че компанията Hyzon Motors е основана миналата година, производителят има 18-годишен опит в производството на водороден транспорт. Hyzon още от 2003 година работи върху новите източници на енергия, но в рамките на сингапурската компания Horizon Fuel Cell Technologies. Миналата година тя се отдели като самостоятелна стартираща компания.

През последните две години Hyzon сключи редица големи договори с частни компании и държавни структури от Азия, Австралия и Европа. Така например, през месец февруари тази година Hyzon сключи мащабна сделка с новозеландската компания Hiringa Energy за доставката на 1500 водородни камиона до 2026 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари