Заместник-министърът на отбраната на САЩ призова да се извлекат поуки от случилото се с Wikileaks

2
21

Пентагона трябва да разработи съвременни средства за борба с негативните последствия от развитието на интернет технологиите, за да се избегне повторение на скандални истории като тази със сайта Wikileaks, заяви заместник-министърът на отбраната на САЩ, отговарящ за връзките с обществеността Дъглас Уилсън, съобщава „РИА Новости“.

Бившият аналитик от американската армия Брадли Манинг в момента е обвиняем по дело за незаконно придобиване на секретна военна информация и повече от 250 000 документи на американското външнополитическо ведомство и в частност на дипломатическа кореспонденция. Военният освен това е обвинен в предаване на тези документи на скандално известния сайт Wikileaks, който ги публикува и предизвика поредица от скандали.

„Мисля, че най-важният урок от тази история е, че технологиите, и особено тези от тях, които имат отношение към националната сигурност, изпреварват действията на министерствата, така че за да се избегнат нежелани последици занапред, е необходимо ново законодателство“, каза Уилсън.

Думите на Уилсън бяха цитирани от пресслужбата на Въоръжените сили на САЩ.

Според него, историята с Wikileaks се е превърнала в модел за това как „високомерието и наивността“ на създателите на сайта са довели до негативни последици за националната сигурност.

„Информацията за служебно ползване е информация за служебно ползване и публикуването й е незаконно. Но аз смятам, че ние, като членове на правителството, трябва да се замислим за създаването на закони, които са в състояние да решат проблемите, свързани с негативните последствия от развитието на технологиите“, отбеляза още Уилсън.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анинфид
Анинфид

Да , нещо ми казва че демокрацията ще се превърне във комунизъм …

Wankata

И за мен това звучи абсурдно. Въпросът не за кого да е, а за заместник-министър, е не как да не се вършат нарушения и престъпления, а как да не се разгласява, че са извършени, и как да се борим с тия, дето имат наглостта да го правят!