Започва производството на електромобила Volvo Polestar 2

3
928

Масовите продажби на електромобила Volvo Polestar 2, който трябва да стане пълноценен конкурент на Tesla Model 3, са планирани за 2020 година. А заводът в Китай произведе първата нулева партида.

Volvo представи електромобила Polestar 2 в началото на тази година. Това е луксозен седан със средни размери и пробег 400 км. Сега шведската компания съобщи, че в Китай е произведена пилотната партида на Volvo Polestar 2. Тя е произведена в завода Geely, а доставките до клиентите, направили предварителни поръчки, ще започнат през 2020 година.

Целта на тестовото производство е да се потвърди качеството и безопасността на новия електрически модел. Изпитанията ще бъдат проведени на специално трасе, изградено на територията на завода.

Масовото производство на Polestar 2 е планирано за следващата година. През първата година цената на този електромобил ще бъде $58 200, като през втората година на пазара ще бъдат представени и по-достъпни версии начална цена $45 400.

Volvo Polestar 2 е замислен като директен конкурент на Tesla Model 3. Електромобилът е оборудван с акумулаторен блок с капацитет 78 KWh, който осигурява пробег от 440 км.

Различните експерти прогнозират, че към 2021 година големите производители на автомобили ще изпреварят Tesla по продажби на електромобили. Но тези прогнози едва ли ще се сбъднат, понеже Илън Мъск възнамерява още следващата година да построи новата Gigafactory 4 в Европа.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Айн, цвай, драй, дрън
Айн, цвай, драй, дрън

„А заводът в Китай произведе първата нулева партида.“
А сега де! Шах с пешката.
Колко нулеви партиди има, че тази е първата?

не били компютри, а компоти
не били компютри, а компоти

„Различните eкcпepти пpoгнoзиpaт, чe ĸъм 2021 гoдинa гoлeмитe пpoизвoдитeли нa aвтoмoбили щe изпpeвapят Теѕlа пo пpoдaжби нa eлeĸтpoмoбили. Ho тeзи пpoгнoзи eдвa ли щe ce cбъднaт, пoнeжe Илън Mъcĸ възнaмepявa oщe cлeдвaщaтa гoдинa дa пocтpoи нoвaтa Gіgаfасtоrу 4 в Eвpoпa.“
Опа!
По-полека!
Те експертите прогнозират, че Тесла ще бъдат изпреварени по продадени автомобили, не по произведени.

Палуестиниец
Палуестиниец

Прекрасен автомобил. Няма нищо общо с теслите.
Има и друго – едно е брой продадени и брой произведени.
Теслите могат да произведат и 200 000, но колко ще продадат е друг въпрос.