За една седмица коронавирусът се появи в 20 нови страни

22
1643

През изминалите седем дни списъкът на държавите, в които бяха фиксирани случаи на заразяване с коронавируса от Ухан, се увеличи с 20 нови страни. На картата на света вече има три центъра на епидемията, към които е приковано вниманието. Това са Иран, Италия и Южна Корея. А през последното денонощие бяха регистрирани още 500 души, заболели от новия COVID-19.

Списъкът с 20-те нови държави изглежда по следния начин:

 1. Ливан
 2. Оман
 3. Израел
 4. Афганистан
 5. Гърция
 6. Дания
 7. Австрия
 8. Естония
 9. Румъния
 10. Северна Македония
 11. Грузия
 12. Пакистан
 13. Норвегия
 14. Испания
 15. Бразилия
 16. Алжир
 17. Швейцария
 18. Хърватия
 19. Бахрейн
 20. Кувейт

Вижда се, че България е обградена от почти всички страни с държави, в които има заразени от новия коронавирус и скоро също може да се окажем в този списък.

Да отбележим още, че:

 • В повечето от тези страни има само единични случаи на заразяване
 • В Южна Корея през изминалото денонощие броят на заразените нарасна с 500 и достигна 1766 души, Броят на загиналите вече е 13
 • В Италия заразените от COVID-19 са минимум 500. Ограничено е придвижването на около 100 хиляди души.
 • В Иран заразените са минимум 139, а загиналите от коронавируса са 19
 • Медицинските експерти предполагат, че Китай ще вземе пълния контрол върху епидемията към края на месец април
 • Foxconn произвежда по 1 милиона медицински маски на ден за своите служители и работници

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
12 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Умен
Умен

навсякъда хората КАЗВАТ само в булгаристан ВЛАСТТА КРИЕ!!!!

за последните 2 седмици има няколко смъртни случая от ‘усложнена пневмония’. И всичките на хора които са не върнали наскоро от чужбина.

Правете си сами изводите.

Бай Гадьо
Бай Гадьо

Силно се съмнявам докторите да си мълчат. Най-малкото щяха да го съобщят във фейсбук. По-скоро ако има случаи не са тествани и съответно открити. Което в един момент, ще доведе до бум на вируса в цяла България и ще твърде късно да се реагира.
Дано да не съм прав.

AxOx
AxOx

@Умен – откъде взимате тези данни, че има смъртни случаи при хора върнали се от чужбина?
Не се заяждам.. найстина искам да знам, за да мога да следя и аз.

Умен
Умен

Последно в Димитров град е умряла жена от уж пневмония! Освен това ако пробите от умрели хора са положителни мислиш ли че ще кажат?? властта крие такива новини защото всичко отдолу се тресе и много лесно могат да паднат!

dsaa
dsaa

Ако имаше, щеше да се вдигне голям шум, те сега, за някакви, дето са се върнали и им няма нищо пишат по 10 статии. Но ще има и при нас, доста хора пътуват из Европа и може би до средата на другия месец ще има поне 2-3. Иначе според мен, разни държави като Индия и околията, или прикриват данни или си нямат на идея, колко са реално заразените там.

Хуавей Слейка
Хуавей Слейка

Тоя вирус е част от международен заговор за намаляване на популацията на пенсионерите. Ако не вярвате вижте статистиката коя възрастова група поразява!

Бай Гадьо
Бай Гадьо

Същото може да се каже и за грипа, както и за почти всеки болестотворен микроорганизъм. 🙂

Shshsjdj
Shshsjdj

Баковции, кво значение има корона ли е не е ли, ако хората се лекуват и оздравяват. Пийте ракийка, завивайте се хубаво и всички да сте живи и здрави, и вие, и родата, и приятелите!

Lowcow
Lowcow

Некой грипав си е направил околосветско пътешествие…

Иван
Иван

Ситуацията в китай:
– В някои „болници“ в китай вече нямало доктори. В стаите пациентите лежат по легла и никой не ходи там, повечето от тях не са мърдали с дни.
– Тия хора не се водят умрели по официални статистики никъде.
– При задните входове на „болниците“ постоянно влизат бусове които се пълнят до горе с големи чували и отпрашват в неизвестна посока. Малко след като отпътуват тия бусове се пускат хора от опашката пред „болницата“ да влезат нови пациенти за „лечение“.
– Журналистите които писали за това са в затвора.
– Фейсбук и другите социални мрежи в китай са спрени или силно ограничени.

AxOx
AxOx

До Иван – да не мислиш, че умрелите нямат роднини и просто така изчезват?! Ако умират толкова хора досега да са се разпространили новините измежду хората… а това че спират външния Интернет е защото такива като теб бълват лъжи и правят паника в страната. Аман от лъжи …. гледал ли си китайската телевизия да видиш как китайските лекари имат рани по лицето защото не махат маската си почти цял ден? …. Евала на Китай и китайските хора, които работят здраво и се опитват да оцелеят от този ужасен вирус. Спрете да плюете … там са като герои… работят и се… Виж още »

Иван
Иван

Тя световната здравна организация каза че няма конкретни данни от китай и числата са изкривени но ти знаеш по-добре… Затова и хората мислят че и тук се крият данните заради такива като тебе (успокоители)…

майко мила
майко мила

Ти в Китай ли си от първо лице виждал ли си тея неща?
Аз прочетох пък че износа на БГ ракия е скочил 1 000% китайците са пияни като мотики и затова лежат като умрели по леглата, а партията се е научила да слуша чалга и купона тече с пълна сила …. 😀

Dave
Dave

Ами в китай строят стени по улиците:
https://www.businessinsider.com/wuhan-coronavirus-chinese-villages-wall-themselves-in-to-stop-spread-2020-1

Ти уж ползваш интернет пък не ти ясно как хората знаят какво става в китай…

fireant_g
fireant_g

Ето един типичен коментар на агенция „А една жена каза…“
Бил Гейтс и Сорос, в сътрудничество с рептили, масони и извънземни са създали този вирус в супер-секретна лаборатория, за да спрат 5G инвазията на злите китайци!
Забравих кемтрейлс. Те са за да разпространяват коварния вирус. Ше си сипа, не мога… 😂

Por Nik
Por Nik

И тука ли…
Боже колко мъка…

tnt
tnt

абе този вирус защо така избягва да “атакува“ САЩ, Канада и Русия!?!?

AxOx
AxOx

До tnt – защото страните са блокирали границите си и всеки който влезе от страна с този вирус се слага в карантина.
Вируса тепърна се разраства … Китай направиха чудо, че го затвориха…. иначе досега целия свят да е болен и една трета да са умрели….
Още е рано да се говори… вируса е все още в разгара си.
Дано да успеем да го задържим.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Смъртността към момента е 20-30 пъти по-висока от грипа и това при функционираща здравна система. При условие, че 20% от хората са с тежки усложнения т.е. трябва им кислород и лекарства при препълнени болници ще скочи на 16-18% смъртността. Сравняването с грипа и грешната логика, и успокояването не помагат, а вредят. Хората трябва да ги е страх за да се пазят адекватно. Успокоените хора не се пазят достатъчно. С тая смъртност правилната аналогия е 50-100 хиляди умрели (в България, спрямо 2000 от грипа). Топлото време не е спряло САРС, а го водят 99% с еднакъв РНК, даже името му е… Виж още »

fireant_g
fireant_g

Стига психирайте хората!!! Смъртността е под 2.5% ОТ ЗАРАЗЕНИТЕ, а не от всички хора. Дори ако цялото население на България (7 мил.), се зарази с тоя вирус, смъртните случаи няма да надминат 175000.
Това е при ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ на страната, а никъде досега не е случило да се заразят толкова хора.
Навсякъде се повтаря, смъртните случаи са на хора с компрометирана имунна система, хронични болести и съпътстващи заболявания. Не измират всички поголовно!
http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/02/study-72000-covid-19-patients-finds-23-death-rate

Лунатик
Лунатик

Насрахте се с тоя вирус!
Пускаш ТВ – „корона вируса атакува“, пускаш радиото в колата – „корона вируса атакува“, пускаш компютъра – от всякъде „корона вируса атакува“…. чак почва да дразни вече паниката, която насаждате всички медии….
ай да удря, че поне да има за какво да пишете.
Ама някак умело се пропускт анализите на онези, които казват, че този вирус не е по-опасен от грипа… а само е по-заразен от него.

Палуестиниец
Палуестиниец

Защо се изтриват коментарите ми по темата ?
Расата има ли значение, за да може да се пишат коментари ?