fbpx
4.1 C
София

Зукърбърг обяви година на ефективност в Meta и обеща да се отърве от „излишните слоеве“ мениджъри

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По време на отчета за печалбите на Meta през предходното тримесечие, главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг, говорейки пред инвеститорите, обяви намерението си да превърне тази година в „година на ефективността“ за компанията. Според него дружеството е достигнало „фазов преход“.

Според Зукърбърг, броят на служителите отначало във Facebook и след това в Meta се е увеличавал непрекъснато в продължение на почти две поредни десетилетия, което е затруднило наистина повишаването на ефективността в работата при такъв темп на растеж. Сега, след като уволни 11 000 служители и спря наемането на нови, Зукърбърг се фокусира върху „подобряване на ефективността за вземане на решения“. Ръководителят на Meta съобщи за „изравняване“ на организационната структура и „премахване на няколко нива средни мениджъри за по-бързо вземане на решения“.

Основният рекламен бизнес на компанията не показа най-добрите резултати през 2022 г. – приходите са намалели с 1% спрямо 2021 г. Според Зукърбърг всички приказки и слухове за цялостния упадък на Facebook не са верни, тъй като през четвъртото тримесечие аудиторията на социалната мрежа за първи път достигна 2 милиарда активни потребители дневно.

Зукърбърг изрази намерение да намали допълнително разходите за малозначимите и неоправдани очаквани проекти свързани с метавселената, без това да засяга инициативите. Подразделението Reality Labs, занимаващо се със създаването на слушалките Quest и AR-очилата, отчете оперативна загуба от $13,72 милиарда през 2022 г., като се очаква загубите да се разширят през новата година.

След ребрандирането на Facebook в Meta през есента на 2021 г., инвеститорите станаха все по-загрижени относно разходите на Зукърбърг по проекта за създаване на метавселена. Все още обаче не се забелязват обнадеждаващи резултати, но с новата стратегия за постигане на „ефективност“ ръководителят на компанията може да се измъкне с огромни разходи за любимия си проект.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини