Иван Малчев, Konica Minolta: Семантични технологии, „интернет за всичко“, добавена и виртуална реалност са само част от разработките ни

0
10

Konica Minolta обяви наскоро, че ще помага на стартъпи, чрез сътрудничество. Можем ли да видим български компании и как могат наши стартъпи да кандидатстват?

Партньорската програма на Konica Minolta в Европа е гъвкава по отношение на работата със стартъпи. Чрез нея те получават достъп до мрежа от водещи технологии, тестови прототипи и финансиране. Българските стартиращи компании, които желаят да се присъединят, могат да намерят повече детайли на страницата на центъра за бизнес иновации в Konica Minolta.  Партньор сме на Pioneers Festival няколко поредни години, а състезанието, което се провежда в рамките на фестивала, Pioneers Challenge, бе спечелено от българския стартъп Dronamics през 2015г. В тази връзка, бих насърчил повече български стартъпи да представят своите проекти догодина.

Какво представлява центърът за бизнес иновации (BIC) в Konica Minolta и какви са главните му функции?

Такива центрове има в 5-те главни региона (Европа, Америки, Азия, Япония и Китай), за да бъдат максимално близо до пазара и клиентите на Konica Minolta. Тук важна е дефиницията за иновации на всеки клиент, като това е в основата на отделните проекти . Центърът за бизнес иновации работи активно със стартиращи компании, както и с академични институции за по-бързо и ефективно разработване на технологии и тяхното комерсиализиране. Чрез сътрудничеството си със стартъпи за предоставянето на вдъхновяващи идеи, Konica Minolta създава нов път за успешната дигитална трансформация на компаниите.

Разкажете ни повече за иновациите в компанията и в каква посока са те?

„Иновация“ е абстрактно понятие и всеки има собствено разбиране за него. Konica Minolta се опитва да дефинира това понятие спрямо клиентските нужди, предлагайки съответните технологии. Семантични технологии, „интернет за всичко“, добавена и виртуална реалност са само част от разработките, представляващи интерес за наскоро отворените лаборатории на Konica Minolta в Европа.

Колегата ми Милан Лакхани, който ще участва в Шумът на парите и по-конкретно в панел V: Бъдещето на технологиите на 1 юни, е част от BIC и ще разкаже много интересни неща по темата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за