fbpx
13.9 C
София

Излезе дистрибуцията Amazon Linux 2023 (LTS)

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Amazon публикува първата стабилна версия на нова дистрибуция с общо предназначение – Amazon Linux 2023 (LTS), оптимизирана за облачни среди и поддържаща интеграция с инструментите и разширените функции на услугата Amazon EC2. Дистрибуцията заменя Amazon Linux 2 и се отличава с отказа си от CentOS като основа на пакетната база Fedora Linux. Създадени са компилации за архитектурите x86_64 и ARM64 (Aarch64). Въпреки основния си фокус върху AWS (Amazon Web Services), дистрибуцията се предлага и под формата на универсален образ за виртуална машина, който може да се използва на локална система или в други облачни среди.

Дистрибуцията следва предсказуем цикъл на поддръжка със значителни нови актуализации на всеки две години, както и междинни тримесечни актуализации. Всяко голямо издание се развива на базата на текущото издание на Fedora Linux. Планира се междинните издания да включват нови версии на някои популярни пакети, като Python, Java, Ansible и Docker, но тези версии ще се доставят паралелно в отделно пространство от имена.

Цялостното време за поддръжка на всяка версия ще бъде пет години, от които две години ще бъдат във фазата на активна разработка и три години във фазата на поддръжка с коригиращи актуализации. Потребителят ще може да се обвързва със състоянието на хранилищата и да избира собствена тактика за инсталиране на актуализациите и преминаване към новите версии


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини