fbpx
13.8 C
София

Излезе първата информация за Windows 12

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Според изданието WindowsLatest, Microsoft е на път да преосмисли подхода си към създаването на операционни системи. Windows 12, която се очаква да излезе съвсем скоро, ще разчита изцяло на възможностите на невронните мрежи и изкуствения интелект, с които другите платформи, включително macOS и Linux, не разполагат.

Известно е, че Microsoft е инвестирал 10 милиарда долара в OpenAI, която е създател на чатбота ChatGPT, базиран на невронни мрежи. В дългосрочен план тя може да замени търсачките или значително да подобри тяхното качество.

Очаква се Windows 12 да излезе на пазара през 2024 година, понеже такъв е цикълът на излизане на новите версии на операционната система на Microsoft. В новата ОС повсеместно ще се използват невронни мрежи и мощен изкуствен интелект. който ще се използва във всички функции и приложения на Windows 12. Технологиите на OpenAI първоначално ще бъдат внедрени в облачните приложения на Microsoft 365, като по този начин значително ще се опрости създаването на нови документи и съвместната работа върху файловете от най-различен тип.

Вероятно основите на интерфейса на невронната мрежа ще бъдат тествани първо върху потребителите на Windows 11. След няколко месеца предстои излизането на голяма актуализация на операционната система, в която вероятно ще бъдат внедрени най-новите технологии за изкуствен интелект. Знаем, че Microsoft вече използва възможностите на изкуствения интелект в някои продукти (например в Skype невронните мрежи могат да заместват фона по време на видеочат и да превеждат речта на потребителя на езика, който събеседникът разбира в реално време, генерирайки гласа на истински хора). Освен това Microsoft планира да включи езиковия модел GPT-4 в своята търсачка Bing, което ще ѝ позволи да намира информацията по-бързо и да отговаря по-подробно на заявките на потребителите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини