Използването на HTTPS от престъпниците продължава да расте

0
57

Пореден доклад, разглеждащ състоянието на сигурността в Мрежата днес, отбелязва продължаващото увеличение на използването на криптирана SSL защита от киберпрестъпниците. В интерес на истината, Zscaler, автори на въпросния доклад, регистрират 60% увеличение за последните шест месеца.

Наблюдението на компанията идва във време, в което все по-малко компании използват решения за анализ на криптирания трафик. Zscaler, които управляват собствена облачна платформа за анализ, отбелязва, че половината от трафика, минаващ през системите им е криптиран. „Част от този трафик все още използва вече остарелия SSL протокол, докато по-голям процент от връзките разчитат на TLS“, отбелязва Дийпин Десаи, старши директор в Zscaler. „Компанията ни изследва целия трафик за зловредна активност и ние наблюдавамр, че криптирането често бива използвано, за да се скрие зловреден код или да се попречи на инструментите за засичане на опасности да „видят“ заплахите“.

Zscaler съобщават, че през настоящата година техните системи са блокирали 8.4 млн. SSL/TLS-базирани заплахи. Фишинг страниците, доставяни по защитен канал и блокирани от системите на компанията са 12 000 – увеличение с 400% в сравнение с миналата година. Zscaler отбелязват, че макар и в действителност много компании да имат на разположение системи, посредством които могат да изследват криптирания трафик, те често пренебрегват тези възможности, заради нуждата от допълнителни разходи и проблем със забавяне на обработваната информация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари