Цената на цифровата валута Bitcoin продължава да чупи рекорди. Съвсем наскоро разбрахме, че през изминалия уикенд цената на биткойна превиши границата от $3000. А днес бе преодоляна поредната важна психологическа бариера от $3500.

В самото начало на деня цената на криптовалутата бе на ниво $3430. След известен спад до ниво $3390,56, се образува тенденция на стабилен ръст. Още тази сутрин курсът на биткойна достигна $3500, но бързо слезе до $3450, Последва нова вълна на ръст, при която бе фиксирано максимално значение от $3525,04. В 12:20 часа CET, борсата показа, че цената на Bitcoin е $3513,93, а общата капитализация на цифровата валута е достигнала $58 милиарда.

Да си припомним, че през месец май тази година курсът на биткойна за първи път превиши $2000, в началото на юни почти достигна $3000, но след това рязко спадна до $2666. А през месец юли курсът на тази цифрова валута спадна под $2000.

Последва ръст на курса и няколко дни след разделянето на криптовалутата Bitcoin на две разновидности: класически Bitcoin (BTC) и Bitcoin Cash (BCC), нейният курс започна стремително да расте. Като причина за разделянето бе посочен недостига на място в блокчейна и като резултат, образуването на дълги опашки, водещи до забавяне на транзакциите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари