Президентът и изпълнителният директор на HP Inc. Дион Ъайслър обяви, че ще напусне своя пост. Той ще бъде заменен от Енрике Лорес от първи ноември. Уайслър оглавява HP от разделянето на Hewlett-Packard преди четири години. От компанията заявяват, че причините за напускането му е „здравословен въпрос в семейството“, но не дават подробности. Уайслър ще остане в компанията до началото на следващата година, за да помогне на своя наследник на поста, след което възнамерява да се завърне в родната Австралия. Той ще остане също така и в борда на директорите на HP, поне до следващата среща на борда.

Под ръководството на Уайслър, HP продължи да се представя добре. Той помогна на компанията да задържи силните си позиции в PC бизнеса и този с принтери, като по негово време беше сформирано и звено за 3D принтинг.

По време на специално свикана по повод напускането му среща, Уайслър споделя, че решението му да се оттегли е било от най-трудните, които му се е налагало да взема.

„Енрике беше невероятен партньор, чието управление беше ключово за поставяне на основите към успеха на компанията и привеждане в ход на нашата стратегия. Той е един от най-умните хора, които познавам и съм уверен в способността му да подготви и вдъхнови следващата глава от трансформацията и растежа на HP“, споделя Уайслър за Лорес.

Той е ветеран в компанията с над 30 години, прекарани в редиците ѝ. Понастоящем Лорес отговаря за звено Imaging, Printing and Solutions и е един от главните архитекти на отделянето на отдела от HPE.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари