Израелската Corsight AI, която е разработила технологии за разпознаване на лица с маски, очила и шлемове, привлече $5 милиона капитал от Awz Ventures. Това е канадски фонд, който се фокусира върху инвестиции в технологии за разузнаване и сигурност.

Corsight обяви, че ще използва средствата, за маркетинг на платформата и допълнителна разработка

През март, Hanwang Technology от Китай обяви, че има технология, която може да разпознава хора с маски. Това е много интересна концепция за службите в днешни дни, когато много хора го правят.

Corsight предлага система за лицево разпознаване, която може да обработва информация заснета с видео камери и може да се справи с трудности породени от паднемията.

Технологията може да се използва за предупреждаване на хора, които нарушават мерките за карантина и са отишли на публично място с покрито лице

Ако се открие, че човек има COVID-19 в рамките на някоя организация, системата може бързо да докладва на хората, които са били в контакт с него, предават от Ройтерс.

Corsight обяви, че има инсталирани постоянни системи на на европейски летища и болници, в азиатски градове, в полицейски управления и гранични пунктове в Южна Африка, в африкански мини и банки.

Corsight е базирана в Тел Авив и е открита в края на 2019. Има 15 служители и е дъщерна компания на Corsica Group, която до този момент е привлякла над $70 милиона за разработката на технологии с изкуствен интелект.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари