Докато Палестина все още се бори за свободата си, а Армения за признаването на турския геноцид над народа си, Израел ще направи достояние своите държавни символи и история на открития космос. Ако всичко върви по план, историята на оцелелите от Холокоста ще се приземи на Луната през 2019 г., а заедно с нея и израелската декларация за независимост, флаг и национален химн.

Националните символи, плюс Библията и други книги, ще се отправят към Луната на борда на безпилотен израелски космически кораб Beresheet, който ще бъде изстрелян от нос Канаверал във Флорида с ракета SpaceX през идните месеци. Beresheet (от иврит „генезис“) ще бъде първият израелски космически кораб на Луната.

Представители на израелската неправителствена организация SpaceIL и Израелската аерокосмическа индустрия (IAI) поставиха времевата капсула в космическия кораб в понеделник. В капсулата има три диска, всеки от които съдържа стотици цифрови файлове.

„Това е много емоционален момент“, каза Джонатан Уинтерауб, един от съоснователите на SpaceIL. „Не знаем колко време космическият кораб и времевата капсула ще останат на Луната. Много е възможно бъдещите поколения да намерят тази информация и да искат да научат повече за този исторически момент“.

Датата на излитане, определена първоначално за този месец, бе отложена, тъй като SpaceIL и IAI очакват окончателното потвърждение от компанията, която ще изстреля совалката.

Израел се надява да стане четвъртата страна, която ще изпрати мисия на Луната и по този начин да се присъедини към САЩ, Съветския съюз и Китай.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
DMSГейШишо:)))Тралала Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sesu
sesu

Най-краткият виц :
Ще труши шекели за един химн на луната !

Шестдневната война между евреи и араби.

Една вечер, след като приключила престрелката, един евреин се изправил от окопа и извикал към арабите:
– Аве ееей, я застанете на едно място, че тия патрони пари струват!

9
Татко еврей предава житейски уроци на синче еврейче:
– И синко, като ти дойдат гости, бъди гостоприемен. Наливай им чай чак до ръба на чашата… да няма как да сложат бучка захар.

ZIONISM
ZIONISM

Тъпи расистки глупости, евреите са много по-напред от изостаналата България във всякакво направление, включително в отношението си един към друг.

Тралала
Тралала

Не ги обичам евреите, ама си много прав, познавам доста евреи…

:)))
:)))

Cpeщaт ce двaмa eвpeи.
– Aвpaмe, ти знaeш ли, чe нaшият Moшe cтaнaл пeдepacт?
– Kaĸвo?!? Bзeмa пapи нaзaeм и нe ги вpъщa ли?
– He бe, в дoбpия cмиcъл нa дyмaтa…

Шишо
Шишо

цеко, цеко… каква борба за свобода има палестина бе охльо? палестина си има две територии в рамките на израел където целия свят ги храни, работят в израел а изкараните от всички места пари използват за да тероризират израел с ракети. миролюбивци. другите им места за които могат да претендират са в йордания и сирия, що не пускат там ракети? свобода. ай сектир руски трол на служба в калдата.

Гей
Гей

2 измислици в 1: несъществувалият холо**ст ще „кацне“ на луната пхахахаа

DMS
DMS

Баси наглата и безочлива нация