Изследване: потенциалната ядрена война между Индия и Пакистан ще предизвика глобален глад

6
975

Освен убиването на 125 милиона души, обменът на ядрени удари между Индия и Пакистан ще доведе до масов глад в целия свят поради промените в климата, до които ще доведе това. Такова е мнението на изследователите, публикували своята научна работа в списание Science Advances.

Конфликтът ще доведе не само до локална, но и до глобална катастрофа.

Новото изследване, в което участваха учени от университета Боулдър, университета Рутгърс, националния център за атмосферни изследвания на САЩ и други учреждения, споделиха своите тревожни оценки. Според експертите, войната между тези две държави ще доведе до гибелта на от 50 милиона души след няколко часа и до смъртта на 125 милиона души след няколко дни, при евентуален обмен на ядрени удари.

Едновременно с това изследването показва, какви ще бъдат последствията за климата, предизвикани от дима на ядрените пожари. Това ще доведе до изключително слаби реколти и разрушаването на жизненоважни екосистеми в целия свят. Ядрената зима ще доведе до глад в целия свят, което ще бъде причината за многобройна смърт.

Но защо точно Индия и Пакистан? Тези страни разполагат с ядрено оръжие и днес спорят за територията на Кашмир. В този въображаем сценарий учените са изчислили въздействието на от 400 до 500 бойни единици ядрено оръжие и всъщност разузнаването показва, че такъв ще е ядреният арсенал на двете страни след 6 години. В симулирания сценарий Индия използва 100 ядрени бойни глави, а Пакистан – 150.

Пожарите от тези ядрени удари ще издигнат в горните слоеве на атмосферата на Земята от 16 до 36 милиона тона от така наречения черен въглерод. Това ще отслаби силата на слънчевата светлина с около 20-30%, което ще е фатално за растителния живот. Симулациите показват, че тази ядрена зима ще продължи минимум 10 години.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„Пожарите от тези ядрени удари ще издигнат в горните слоеве на атмосферата на Земята от 16 до 36 милиона от така наречения черен въглерод. “
За какво става въпрос, за милиграми, килограми, тонове?

пипи
пипи

Ще спре глобалното затопляне, ще намалеят консуматорите/замърсителите.
Що ревете на чужди гробища?

напротив
напротив

Ако Индия и Пакистан започнат локална ядрена война, това е най-прекрасното нещо, което може да се случи на тази планета! Първо – милиард и половина мангали, от които светът няма абсолютно никаква полза, ще се унищожат взаимно. Което означава, че целият останал свят няма да е принуден да ги храни, а в замяна те да му организират терористични нападения. Второ – изтребвайки се, мангалите ще подобрят значително човешкия генофонд. За никого не е тайна, въпреки лъжите на либерастите, че генетичната разлика между циганин и маймуна е много по-малка, отколкото между циганин и бял човек. И трето – това би било… Виж още »

Той
Той

Извинявам се, вие за коя планета говорите, имате ли представа?

напротив
напротив

Говоря за планетата, на която вече са извършени няколко хиляди взривявания на атомни и водородни бомби, преди да бъде наложен мораториум над атмосферните изпитания с Московския договор от ’63-та. След което ядрените опити продължават, но под земята. При най-мощния атмосферен взрив (50 мегатона) ударната вълна е обиколила цялата планета три пъти! А населението дори не го е забелязало. Така че ощя няколко хиляди взрива, които да изтрият мангустите от лицето на земята, са последна грижа за нас, белите хора.

U4en
U4en

това изследване избягва да отговори на по-важният въпрос при споменатата война. или по-скоро последиците от нея – каква ще е цената на въй-фона секънд хенд и ще продължи ли да съществува бюджетния модел? А ако наистина искаме да задълбаем в съществените въпроси – ето още няколко – с колко години тази война ще забави завършването на Звездата на смъртта, как ще повлияе на бюджета и използваните технологии?