Илон Мъск твърди, че Neuralink чиповете ще могат да стриймват музика директно в мозъка на човек

23
2918

Ако Илон Мъск успее с направата на своя мозъчен имплант Neuralink, значението на думата слушалки може да се промени коренно. Това разбираме от дискусия в Туитър между него и компютърния учен Остин Хауърд.

В нея Мъск споменава, че устройството на Neuralink евентуално може да поддържа стриймване на музика директно в мозъка.

„Ако се стигне до имплементация на Neuralink, можем ли да слушаме музика директно от нашите чипове? Ще бъде страхотна опция.“, пита Остин, на което получи краткият отговор „Да.“, цитиран от Дейли Мейл.

Твърдението е подобно на някои други такива, които са кратки, но насочващи. Друга интересна възможност за чиповете е те да могат да помагат на хората при депресия и пристрастяване.

За това разбираме от друг разговор в Туитър, от по-рано този месец

„Може ли Neuralink да се използва за преобучение на частта от мозъка, която отговаря за пристрастяването или депресията.“, пита Пранай Патхоул.

„Разбира се. Това е едновременно велико и ужасяващо.“, отговаря Мъск.

На този етап е трудно да кажем какво ще може и какво няма да може мозъчният чип. Джаджата с размер 1 инч, която се вкарва в мозъка на човек през отвор в черепа с размер 2 инча, е обсъждана публично само веднъж. Операцията по поставянето на импланта би трябвало да трае по-малко от час.

След около месец ще се проведе второто публично събитие на компанията

Остава мистерия какво предстои да видим на него. Това обаче не спира Мъск да създава очакване и интерес към компанията чрез своите съобщения в социалните мрежи.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари