Илън Мъск е искал да продаде акции на Tesla на Apple, но Тим Кук изобщо не се явил на срещата

3
1041

Илън Мъск съобщи за плановете си през 2017 година да продаде акциите на своята автомобилна компания Tesla. Основната причина за това е бил производственият ад около седана Model 3. Купувачът би могъл да бъде Apple, която по това време би платила само една десета част от днешната пазарна капитализация на Tesla, но Тим Кук отказал и изобщо не се появил на срещата. Засега корпорацията от Купертино не коментира думите на Илън Мъск.

Популярният уеб портал The Verge коментира, че автомобилната рожба на Илън Мъск е била пред прага на гибелта, а самият предприемач наскоро заяви, че до затварянето на Tesla са оставали броени седмици. Но предприятието е издържало, след което започва мълниеносния ръст на цените на акциите на Tesla.

Apple от своя страна, през последните пет години се опитва да направи нещо в областта на автономните електрически автомобили. Досега корпорацията твърдеше, че ще се ограничи само с изготвянето на необходимия софтуер за автомобилен автопилот. Но в началото на тази седмица агенция Reuters съобщи, че Apple е променила своите намерения и сега възнамерява да проектира и произвежда собствени електромобили.

Сред причините, които са накарали корпорацията от Kупертино да се завърне към идеята за производство на електромобили, e уж направеният пробив в разработването на ефективни литий-желязо-фосфатни акумулаторни батерии. По този повод Мъск заяви, че в някои модели на Tesla вече се използват подобни акумулаторни блокове.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари