Генералният директор на Tesla съобщи, че компанията е готова с електромобила Model Y, който официално ще бъде представен през месец март 2019 година.

Подобно на Model 3, който на практика е по-евтината алтернатива на Model S, кросоувърът Model Y е по-евтин вариант на Model X. В момента, предлаганият от Tesla SUV струва $67 800 (минималната конфигурация). Тази цена ограничава броя на купувачите. Новият модел се очаква да укрепи позициите на Tesla като производител на качествени и достъпни електромобили.

Илън Мъск каза, че се правят последните поправки и промени преди електромобилът Model YModel Y да се озове на поточната линия. През месец март ще бъде показан прототипът на новия електрически автомобил. Първите екземпляри на Model Y трябва да излязат на пазара в самото начало на 2020 година.

Съвсем наскоро Мъск съобщи, че „производственият ад“ с Model 3 ще приключи след един месец. Tesla успя да започне да произвежда по 5 000 електромобила на седмица. А в края на годината се подготвя да започне производството на 10 000 електромобила на седмица.

Мъск допълва, че е отчел всички допуснати грешки при организиране производството на Model 3. Подобни проблеми с Model Y няма да има.

По подобен начин се развиха събитията с мекото кацане на ракетите на SpaceX. Още в края на тази година ще можем да се убедим, дали и в автомобилостроенето Мъск ще отчете всички грешки и ще оптимизира производствените процеси.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за