Илън Мъск обяснява защо стъклото на Tesla Cybertruck се счупи

14
7037

За никого не е изненада, че изпълнителният директор на Tesla филантропът и предприемач Илън Мъск редовно си служи с публикации в социалната мрежа Twitter, когато става въпрос за комуникацията му с обществото и оповестяването на новите му проекти и работата в компаниите, които управлява. За милиардерът е характерно често да се обсебва от разни цели и дейности, в които влага цялото си внимание и енергия, а когато такава вълна настъпи, това си проличава именно и от Twitter акаунта му, който той използва като средство за изразяване пред обществото.

Така например, ако следите профила на известния бизнес магнат навярно сте забелязали, че той редовно пуска публикации около най-новата играчка в портфолиото на Tesla – Cybertruck, който бе представен в изминалия четвъртък. По време на анонсирането му, Мъск беше замислил интересна презентация – по време на първото показване на Cybertruck на сцена той нареди на живо на статисти да ударят автомобила с метални гюлета по шасито. Както Мъск очакваше, по него нямаше нито драскотина или някакви следи от механична увреда. Но когато Илън Мъск каза на статистите да ударят по стъклата на автомобила, този път нещата не минаха съвсем гладко и по план – стъклата се напукаха.

И съвсем традиционно, иноваторът отново обяснява на обществото защо това се случи в публикация в Twitter. Обяснението е, че стъклата на мострения Cybertruck, които са бронирани по характеристики, всъщност не са издържали на ударите защото преди официалното представяне, същият екземпляр от автомобила и бил подложен на продължителни десетки удари с тежки метални конструкции по стъклата, с цел всички от екипа да бъдат предварително уверени в неговата устойчивост.

Илън Мъск също ни дава и представа на каква огромна популярност се радва камионът – след като каза, че компанията има 146 000 поръчки за електрическия пикап още в събота и прогнозира, че в следващия ден, общият брой поръчки ще скочи до психологичната граница от 200 000.

Колко струва?

Цената на новия Cybertruck, който освен с огромната си издържливост, впечатлява и с причудливия си дизайн, варира в диапазона между 39 900 и 69 900 долара, а производството на возилото ще започне в края на 2021 г., в последното тримесечие на годината. Освен цената, желаещите първи да се сдобият с камиона, ще трябва да заплатят и 100 долара сума за предварителната поръчка, което закръглява цените на превозното средство при поръчката. Мъск отбелязва, че превозното средство ще бъде последния продукт, който Tesla ще разкрие в близкото бъдеще, но обещава да видим нови попълнения също и през втората половина на предстоящата 2020 г.

От компанията не отговориха веднага на искане на коментар пред CBS.

 

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ллл
ллл

Има ли някой, който наистина да повярва на тази глупост? Като е бил подложен на удари от тежки метални конструкции преди това и това по никакъв начин не си личеше, защо някакво си нищо и никакво метално гюле направо цъфна и двата прозоеца? Нещо се е напушил мъска…

ssk
ssk

По стъклото може да са се образували микро пукнатини когато са хвърляли предмети, които не могат да се забележат и да са намалили здравината на стъклото. А т’ва метално гюле центрира силата на удара а и пича си го хвърли силничко. Или поне така предполагам

ллл
ллл

Може и така да е, но силно ме съмнява да го хвърли много силно. Колкото и с чука удари силно вратата. Малко като битките в кеча. Уж се бият ама не баш 🙂

KasmeShko
KasmeShko

Може. На две различни по размер и форма, може да са еднакви микро пукнатините. Едното блъскано, тествао и късмет – на един удар. Другото стъкло и то така. Това вече не е случайност. И двете стъкла издържали тестовете и на презентацията – греда. Язък значи.. То бива Мъск да няма късмет да се счупи стъклото по време тестовете, ама трябва да е голям кърък, за да се счупи от първият удар на презентацията. Смятай колко е кърък на Н-та степен да не се счупи шторото стъкло по време на тестовете. А хептем Н-та степен на корен квадратен, че и то… Виж още »

лйо
лйо

Гюлето НЕ МИНА през стъклото, не сте ли виждали счупено стъкло, гледат и ръсят просготии 🙂

Dave
Dave

Охо? Тогава можеш ли да обясниш защо не се счупи на другите тестове с гюлета на същото стъкло???

Shenny
Shenny

Аз също подкрепям мнението на колегата. Мнението на Мъск звучи малко в стил: „Стъклото е проектирано да издържи точно на 100 удара, ама за пред публиката имахме лошия късмет да нанесем 101-ия удар“. Което все пак не ми намалява убеждението, че колата ще бъде успешна в един или друг смисъл. Но пък можеше да даде и по-издържано обяснение.

Name
Name

Мъск в обяснителен режим. За кой ли път. Всъщност изглеждаше доста гузен като се пукнаха. Няма значение.
А тоя „влекач “ идва точно навреме. След манекенки със свръх тегло , умствено недоразвити политици и неграмотни учени, защо пък да няма и ръбест джип . Колко му е. 2 минути на дизайнерската маса и модела е готов.
И как да нямат 500 хил заявки като депозита е някакви си 100 долара. Които можеш да си вземеш когато си искаш.. Страхотен маркетингов трик. Респект.

Dave
Dave

Даа, най добре да си беше като всички останали ботори. Тогава щяхте да бъдете доволни нали … ? Едвали.

Veso
Veso

И аз смятам че маркетинга му е гениален.Освен всичко което си изтъкна, също така, без да дава пари за реклама постоянно се говори за продуктите му.

AxOx
AxOx

„производството на возилото ще започне в края на 2021 г.“ + „компанията има 146 000 поръчки“ – Фирмите по света дадоха много пари в рекламите за да промият мозъка на хората… явно почна да им се отплаща, щом хората почнаха да дават пари за нещо което евентуално ще дойде след 2 години.
Има игра „Space citizen“ която за 7 години е получила стотици милиони, а така и не е излязла официална версия, което не спира хората да продължават да дават пари за нея.

U4en
U4en

ясни са таргет реципиентите – малоумници на които като им се счупи несчупваемия жип и мъск ще им обясни, че не го удрят правилно и те ще са щастливи и ще се редят на опашка за следващата версия. тоя цирк съм го гледал някъде ама не моа се сетя къде.

Dave
Dave

И ако беше обикновенно стъкло дори какво?

Капитализъм
Капитализъм

Става дума за невероятен маркетинг, заради който редица хора гледаха презентацията.

Мили Ганьовци, обратно в мазите да си поправяте бричките и да си наемате катализатори, да тровите атмосферата и да громите американизма, мъскизма и лошия Запад от силата на клавиатурите.

Светът ще върви напред и без вас, защото сте НУЛЕВ фактор.