Илън Мъск относно остатъчната стойност на автомобилите

29
11589

Илън Мъск предупреди всички, които искат да си закупят нов автомобил за „падането на остатъчната стойност на бензиновите и дизеловите автомобили през следващите години„. Генералният директор на Tesla е уверен, че остатъчната стойност на електромобилите с времето ще се покачва.

Миналата година Мъск каза, че купувайки електромобил на Tesla, вие инвестирате в бъдещето. Според неговите думи, след няколко години купената днес Tesla ще може да се продаде при почти същата цена и дори и по-скъпо. Тоест, за разлика на обикновения ДВГ автомобил, цената на този актив ще нараства с течение на времето.

Това ще става благодарение на все по-съвършената система на автопилота, която ще става все по-добра чрез платени ъпдейти. По-късно Мъск заяви, че възнамерява с времето значително да увеличи цената на съвсем новия „Пълен автопилот“ (Full Self-Driving).

Идеята е, че електромобилите много по-бавно се износват от ДВГ автомобилите и в тях няма масла, горива и т.н. Ето защо гаранцията на електромобилите на Tesla е 8 години или 150 000 мили пробег (за Model 3 – 100 000 мили) при съхранени 70% от капацитета на акумулаторния блок, който също се подменя в рамките на гаранцията.

Мъск подчерта, че съвсем скоро купуването на автомобили, използващи изкопаемо гориво, съвсем няма да е изгодно, понеже тяхната остатъчна стойност стремително пада. Продаването на подобен автомобил ще стане проблем, понеже само след 10 години в редица европейски градове тяхното използване ще бъде забранено.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
29 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари