Илън Мъск подготвя събитието Tesla Ai Day

0
258

Компанията Tesla от две години започна да провежда тематични събития, на които не се представят готови продукти, а се демонстрират успехите и амбициите в областта на научно-техническото развитие. През 2019 година автомобилната компания на Илън Мъск проведе Autonomy Day, през месец септември миналата година видяхме Battery Day, а през лятото на тази година Tesla ще проведе Tesla Ai Day, на което ще се обсъждат достиженията на компанията в областта на изкуствения интелект.

Генералният директор на Tesla Илън Мъск съобщи пред медиите, че след около месец неговата компания ще проведе презентация с работно име Tesla Ai Day. По време на това събитие ще бъде показан прогреса на Tesla в сферата на хардуера и софтуера, които се използват в ИИ системите на компанията. Една от основните цели на това мероприятие е подборът на специалисти в областта на изкуствения интелект. Илън Мъск каза още, че всички които имат желание да вземат участие в решаването на реалните проблеми при алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, могат да се присъединят към екипа на Tesla и да реализират своите идеи на практика.

Мъск отново повтори, че електромобилите на Tesla още тази година ще могат автономно да се придвижват по пътищата за общо ползване, като роботизираното управление ще бъде много по-безопасно в сравнение с шофирането на човек. Всичко ще стане ясно това лято, когато ще се проведе Tesla Ai Day.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари