Преди много време, Илън Мъск бе собственик на домейна x.com, но тогава основният проект на милиардера бе проектът PayPal. Мъск изгуби домейна, а тези дни си го върна и навярно е заплатил за него цяло състояние.

Мъск обяви, че е сторил това от сантиментални чувства, а тази сутрин милиардерът върна пред света уеб-сайта x.com, представяйки на света буквата X.

В своя Twitter акаунт, основателят на компанията за електромобили Tesla и компанията за проектиране и строеж на ракети и космически кораби SpaceX сподели, че засега ресурсът няма никаква информативност, но обеща близките дни и по-точно утре, коренно да промени ситуацията.

Популярният уеб-портал Gizmodo ни припомня, че още през 1993 година ICANN престана да продава еднобуквени домейни от второ ниво. Очакваше се, че през 2005 година този вид домейни отново ще станат достъпни, но това не се случи (това важи предимно за домейните от първо ниво .com).

Засега не се знае, какво точно възнамерява да направи Илън Мъск с древния домейн x.com. Всички очакват милиардерът да представи пред света нещо съвсем иновативно. А според някои медии, Мъск може просто да публикува ученическите си снимки. Порталът TechCrunch предполага, че X.com може да стане новия адрес за неговата космическа компания SpaceX или за кросоувъра Tesla Model X.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Илън Мъск си върна уеб-сайта x.com"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
2017
2017

y.com

ZeroG
ZeroG

XCOM is back, XCOM lives! 🙂