Илън Мъск: следващата Tesla ще разработим в Китай

18
1720

След церемонията по връчването на първите електромобили на Tesla, произведени в китайската Gigafactory в Шанхай, Илън Мъск в типичния си стил с няколко фрази очерта бъдещата работа. Гигантската фабрика е само началото на „Китайския поход“ – Tesla възнамерява да създаде местен дизайнерски екип, като дори вече са готови техническите задания.

Мъск летя до Китай, за да участва в церемонията за връчване на първите автомобили, произведени в Gigafactory 3. Той заяви по време на събитието, че китайският проект съвсем няма да се ограничи само с мащабно производство на електромобили и акумулаторни блокове за тях.

„Възнамеряваме да продължим да правим много големи инвестиции в Китай, където ще произвеждаме не само Model Y, но и бъдещите електромобили на Tesla“.

А след това премина към основния анонс:

„Ето какво мисля, че е добре да се направи и ще го направим. Ще създадем в Китай голям дизайнерски и инженерен център, който ще проектира бъдещия електромобил за продажби в целия свят. Мисля че китайското изкуство и китайските умения са едни от добрите и силните в целия свят и те трябва да получат признание в целия свят. Това наистина трябва да се направи и ще го направим“.

Илън Мъск каза още, че „китайският Tesla“ ще бъде радикален и неочакван електромобил като Cybertruck.

По време на церемонията Мъск изказа благодарност на китайското правителство за съвместната работа, а по-късно лично връчи ключовете на първите десет купувача на Model 3 в Китай.

Берлин

Има нова информация от Берлин, където проектът за изграждането на Gigafactory 4 преминава странни и мъчителни действия по съгласуването на работата. Така например, за строежа на един от цеховете на гигантската фабрика е необходимо да се отсече масив дървета. Tesla заяви, че ще засади тройно повече дървета, но всичко това отнема ценно време.

За берлинския проект е предвиден участък с площ 300 хектара, който се намира близо до промишления парк GVZ Berlin-Ost Freienbrink.

Преди време Илън Мъск каза, че в този завод ще се произвеждат акумулаторни батерии, силовите инсталации и електромобили, като всичко ще започне с Model Y. Когато започнат работа всички поточни линии на берлинската Gigafactory 4, в този завод ще се произвеждат по 500 000 електромобила годишно. Бизнес планът предвижда три допълнителни начина за увеличаване и разширяване на производството. Уеб порталът Electrek отбеляза, че в този план се споменава производството на бъдещи модели електромобили на Tesla.

Засега няма повече подробности и не е съвсем ясно за какво става дума. Пазарните анализатори предполагат, че тези „бъдещи модели“ навярно ще са европейските версии на товарния влекач Tesla Semi или може би Roadster 2.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
15 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радо
Радо

Аз само искам да попитам къде са ония разбирковци с късите и дългите залагания за и против Тесла? Оня убитник , който спамеше тук колко бил залагал и колко спечелил срещу Тесла и как тя била фалирала отпреди 2 години???!?
„“Teжъĸ мoмeнт дa зaлaгaш cpeщy Теѕlа: пpoдaвaчитe нa ĸъco зaгyбиxa $8 милиapдa“

Симеон
Симеон

в някой ъгъл и реве

AntiDAFA
AntiDAFA

Винетките пак се осраха Калдата мълчи. Агент Калa от държавна сигурнус не пише

blitz . bg/obshtestvo/kak-taka-plashchash-vinetka-za-svoya-avtomobil-izliza-elektronen-stiker-na-drug-video_news719584 . html

♋

ВИНАГИ хеджиране на късите с евтини call опции.

Д.🦄 разкрил най-голямото💩 Лехман
Д.🦄 разкрил най-голямото💩 Лехман

Short Squeeze – Мъск си залага акците за да помпи софтуера на банк оф америка цената на акците; обаче това му струва 10% такса на отпуснатите $ срещу акците .
Трябва тесла да му подари нови акции за да си възвърне загубите.

Ако беше купи call опции ,щяха да го глобят за организиране на помпа, ама пак щяха да останат много $.

Top shorts list
Top shorts list

#1)🦄 – открил $200 миларда дупка 💸 в лехман брадърс

#2)хари маркополус – открил $150 миларда дупка💸 в пенсионен фонд

💸💸💸
💸💸💸

Сумарно
#1)Хари Маркополус –
пенсионен фонд -150 миларда дупка
пенсионен фонд на учителите – 90 миларда дупка
GE -36 миларда дупка
бърни мадофф – 67 миларда дупка

Как да си подправяш отчетите
youtube.
com/watch?v=2VCtB3E0JB0

💸💸💸
💸💸💸

Kаиманови острови(Бpитaн. зaдгpaничнa тepитopия) бeшe зaмeceнa в eдни oт нaй-гoлeмитe ĸopпopaтивни cĸaндaли oт нaчaлoтo нa 21 вeĸ. Имeннo тaм ĸoмпaния Еnrоn имaшe близo 700 peгиcтpиpaни фиpми, пoмoгнaли ѝ дa yĸpивa oгpoмнитe cи дългoвe. Зaeднo c тoвa фaлиpaлитe пo вpeмe нa финaн. ĸpизa oт 2008 г. Веаr Ѕtеаrnѕ & Lеhmаn Вrоthеrѕ cъщo ca нacoчвaли нaтaм cвoи „тoĸcични“ aĸтиви нa cтoйнocт oт милиapди дoлapи. B xoдa нa ĸpизaтa Сіtіgrоuр пpeмecти нa Kaймaнoвитe ocтpoви cвoи инвec. дъщepни дpyжecтвa, зa дa ги oтдeли oт бaлaнca cи. Hяĸoи oт cĸaндaлитe имaт зaмeceни и виcoĸoпocтaвeни пpeдcтaвитeли нa влacттa в paзлични дъpжaви. Πpeз ocтpoва ca минaли нaд… Виж още »

Анонимен
Анонимен

var Хората = виждат само това, което са готови да видят

var Човек = вижда толкова колкото знае

dedal
dedal

Е ми то ако не е Китайско значи не е оригинално. А иначе тесла си е един прехвален боклук. Много върви, обаче тенекето да се прави на по-умно от тебе е кофти. И никак не пази природата, само мести проблема от ауспуха към комините на теца, заводите на литиеви батерии и онези които сетне трябва да се чудят къде точно да ги заврът тези батерии.

Micr0
Micr0

Добре де всички ревете че не оправяло проблема с климата че били все така вредни дали ще е тец или ауспоха но не мислите че след време ще се открие източник на енергия която няма да е така вредна като токамака примерно…

Токамак - безмислица
Токамак - безмислица

Токамака праи топлина
обаче
никой не измислил как да използва бързо въртящи се 10 милиона градуса плазма.

Радо
Радо

Колко коли на Тесла си карал за да знаеш , че е ‘прехвален боклук’?
Стой си там в панелката и не пиши глупости за неща за който не си дорасъл!

Dave
Dave

Теца ти мой човек скоро ще затвори врати защото вече е по изгодно да се произвежда енергия от солар или ветрогенератор. Няма да можеш да краднеш пари още дълго със скъпите въглища.
А относно батериите дори след 20 години те са си същите както в деня на производството им и може много лесно да се разглобят на съставните им метали да се направят нови батерии от тях… стига лъгахте че ставате смешни вече.

Враца👻😵
Враца👻😵

батериите
дори след 20 години те са си същите както в деня на производството им

То за това ония с 1 милон километра на теслата е сменил 3 пъти батерите и 2 пъти електромоторите.

НЕ ,тя нищо не произведе
НЕ ,тя нищо не произведе

Elon is Elizabeth Holmes twin brother.

Harry Markopolos
Harry Markopolos

GE = Worldcom + Enron GE = 3% от sp500 ги няма Някога е било – застрахователя взима премия и купува държани „цени“ книжа и получава лихви които заделя за плащания по застраховката обаче днес като лихви да 0%? Слагат парите в някоя „отлична „сделка и ги загубват. За всеки $1 застрахователна премият трябва да платят $5,27 дългосрочни застрахователни плащания за клиентите(-427% Загуби от застраховане) Липсват им 29 миларди резерви по дълтосрочни застрахователни плащания. GE сваля цените спрямо другите застрахователи и прави такива загуби само и само да отцелее следващото тримесичие; застрахованите никога няма да получат плащания по застраховката. В… Виж още »

Ура
Ура

Бг ще участва в спасяването на GE
f-16 e с двиганел от GE.

Ще има нови допълнителни плащания за f✈.

Германия да увеличава п€чатането.