Миналата година Audi реши да рекламира своя бъдещ електромобил E-tron Sportback, като измисли интересен слоган за своя рекламен плакат, в който включи името на основателя на Tesla.

Сега Hyundai се опитва да направи нещо подобно и също рекламира новия си електромобил Kona Electric чрез името на Мъск.

Кросоувърът Hyundai Kona Electric е електрическата версия на едноименния модел на южнокорейския производител. Електромобилът е планиран да излезе на пазара в края на сегашната или началото на следващата година. Ще бъдат представени две версии с мощност 99 KW (135 конски сили) с 39,2 KWh акумулаторни батерии и по-скъп вариант с мощност 150 KW (204 конски сили) с 64 KWh акумулаторни батерии и пробег 470 километра. Зареждането може да става както от обикновените контакти (6,1 часа/9,4 часа), така и чрез 100 KW бързо зареждане (до 80% за 54 минути и за двата модела).

Интересно е, че и двата двигателя имат еднакъв въртящ момент от 395 Nm и осигуряват еднаква максимална скорост – 167 км/ч. Но ускорението от 0 до 100 км/ч при първия модел става за 7,6 секунди, а при втория – за 9,3 секунди.

Засега Илън Мъск не е дал отговор на предизвикателството от страна на южнокорейската компания. Но вероятно ще даде, когато се поосвободи от по-интересните задачи, свързани със SpaceX, Tesla и Boring Company.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Misho
Misho

Не виждам никаква заплаха към Тесла. Хюндай не е съперник в нито една от изброените характеристики. Ускорение от 9.3сек е смешно за ел автомобил, да не говорим за останалите…

АхОх
АхОх

За мен най-важното е БЪДЕЩ автомобил. Като излезе на пазара тогава ще му се радвам. Иначе изглежда добре.. защото е SUV, не просто нормална кола.
Все пак няма да купя кола коята е САМО не батерии… света още не е готов. Трябва да бъде хибрид и да позволява и двете опции.

Иван
Иван

От картинките следва въпрос: поради каква причина да е на ход Илън Мъск? Та Хюндай представят дребна, мъничка количка, която може да се сравнява с Zoe или Nissan Leaf, но не и с Тесла. Това е количка за Индия, Китай и половин (женската) Европа, но не и за Северна Америка.

Надблюдател
Надблюдател

Какво искат да кажат май не зацепвам.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Model_X
Освен че имат по бързо зареждаща се батерия което е плюс но останалото незнам как да се изкажа.
Таз компания Хюндай не я продадаха на друга още по смотана.
И какво искат Илон да ги купи заради батериите – което може да се окаже добра сделка така че се махне една доста нецензурна марка 🙂 .