Миналата година Audi реши да рекламира своя бъдещ електромобил E-tron Sportback, като измисли интересен слоган за своя рекламен плакат, в който включи името на основателя на Tesla.

Сега Hyundai се опитва да направи нещо подобно и също рекламира новия си електромобил Kona Electric чрез името на Мъск.

Кросоувърът Hyundai Kona Electric е електрическата версия на едноименния модел на южнокорейския производител. Електромобилът е планиран да излезе на пазара в края на сегашната или началото на следващата година. Ще бъдат представени две версии с мощност 99 KW (135 конски сили) с 39,2 KWh акумулаторни батерии и по-скъп вариант с мощност 150 KW (204 конски сили) с 64 KWh акумулаторни батерии и пробег 470 километра. Зареждането може да става както от обикновените контакти (6,1 часа/9,4 часа), така и чрез 100 KW бързо зареждане (до 80% за 54 минути и за двата модела).

Интересно е, че и двата двигателя имат еднакъв въртящ момент от 395 Nm и осигуряват еднаква максимална скорост – 167 км/ч. Но ускорението от 0 до 100 км/ч при първия модел става за 7,6 секунди, а при втория – за 9,3 секунди.

Засега Илън Мъск не е дал отговор на предизвикателството от страна на южнокорейската компания. Но вероятно ще даде, когато се поосвободи от по-интересните задачи, свързани със SpaceX, Tesla и Boring Company.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари