1.9 C
София

Инженери разработиха материал, който крие ефекта от електромагнитните вълни и радара

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Както стана известно, талантлив екип от китайски преподаватели и студенти от държавния университет на Айова са разработили специална „кожа“ – по-точно материал, напомнящ на кожа, който има не само голяма гъвкавост и еластичност, но също така умее да скрива всякакви предмети от зоркото око на радара. Благодарение на мета-материалите, използвани в процеса на създаването, „Мета-кожата“ има наистина уникални свойства — чрез покриване, повърхността на полимерната кожа може значително да намали отражението на честотите на какъвто и да е радар. Това според учените се постига чрез манипулиране на електромагнитните вълни.

Тази мета-кожа бе създадена от екип изследователи, в който присъстват практикуващи професори по физика и инженерство, и техните ученици – Лианг Донг, Джиминг Сонг, Пенг Лю, Симинг Янг и други оглавили тази амбициозна разработка. Работата се подкрепя от Съвета на китайските студенти в Университета Айова. Както пишат инженерите в работния си отчет, посветен на описанието на използвания материал, „ние вярваме, че използването на мета-технологията е необходимо при производството на такъв материал и той ще намери своето широко приложение в областта на потискане на скенерните и радарни честоти, както и в различните свързани области“.

Работейки над своя проект, те са искали да постигнат една и съща цел – да докажат, че дори и най-малките и незабележими електромагнитни вълни, могат да бъдат изкуствено променени с помощта на специални материали, направени от течни метали, които са събрани в специална структура. „Структурата“ този път е изкуствената мета-кожа, която е въплатила в себе си плодът на въображението на гениалните китайски инженери.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини