И тази година – следете шейната на Дядо Коледа в реално време

4
1427

Военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) проследяват за 64-и път Добрия старец. Този път с GPS и информация  в реално време за раздадените подаръци.

Военните дават възможност за поредна година на милиони деца по света, а защо не и възрастни, които очакват пристигането на Дядо Коледа, да проследят в реално време докъде е стигнал той с шейната.

Напълно сериозно. Традицията за проследяване на Дядо Коледа от Северноамериканското военновъздушно космическо командване (НОРАД) започва през 1955 година, когато магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник.

Първото обаждане идва от малко момиче, което се свързва с директора на командния център. Той уверява детето, че Дядо Коледа е на път, а след като още деца се обаждат, армията добавя новата задача към своята отбранителна мисия.

Всяка година проследяването става благодарение на стотици доброволци във военновъздушната база „Питърсън“ в щата Колорадо. Необходимите средства ще бъдат осигурени от бюджета на министерството на отбраната на САЩ, одобрен по-рано тази година.

За целта има цял сайт, в които и вие можете да проследите докъде и стигнал Дядо Коледа и кога ще мине над България – https://www.noradsanta.org/ Сайтът има много приятна  3D анимация, която е достъпна както от компютър, така и от мобилен телефон. Движението на Дядо Коледа може да бъде проследено в профилите на НОРАД във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и YouTube.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари