И Daimler започва да предлага системи за съхранение на енергията

0
33


По-малко от месец след новината за появата на
Tesla Energy, системата за управление и съхранение на енергия, немската компания Daimler на свой ред направи сходен анонс.

Разработена от Deutsche ACCUmotive, дъщерна компания на немския автомобилен гигант, системата се възползва от литиум-йонни батерии, за да запазва енергията генерирана от соларни клетки, ветрови турбини или доставена посредством други начини. Технологията е разработена оригинално за използване в Mercedes и в хибридни и смарт коли. Батериите ще идват в две версии – 2.5 kWh-ов модел, предназначен за дома и 5.9 kWh, насочен към бизнес организациите. За по-специални нужди на фирми, като например захранването на супермаркети и големи магазини, ще може да се свържат осем батерии заедно от втория тип. Технологията вече се използва и на практика – 96 модула осигуряват стабилност на мрежата и безпроблемно поемане на пиковите натоварвания на мрежата в германския град Каменц. Технологията е интегрирана от партньорите на Daimler The Mobility House и GETEC Energie по програмата Coulumb. Понастоящем системата може да се похвали с комбиниран капацитет от 500 kWh, като в следващите месеци капацитета ѝ ще се увеличи до 3000 kWh.

Daimler стартират разпространение на системата си на пазара, като засега не се посочва цената, на която тя ще се предлага.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари