И Google наддава за Hulu

1
63

Гигантът в търсенето в Интернет – Google Inc., е една от дузината компании, участващи в преговори за покупка на Интернет сайта за онлайн видео – Hulu, съобщава Associated Press, позовавайки се на анонимен вътрешен източник. Сделката би била стратегическа за Google, предвид това, че притежава YouTube.

Все още е твърде рано да се открои победител в надпреварата за Hulu, според източника на Associated Press.

Yahoo също участва в наддаването за Hulu.

Hulu предоставя видео поток на филми от студията ABC, Fox и NBC към персонални компютри, както и срещу заплащане към други устройства, свързани с Интернет. Hulu е притежаван съвместно от студията Walt Disney Co., News Corp. и Comcast Corp., и от финансовата компания Providence Equity Partners.

Приходите на Hulu за 2010 г. възлизат на 263 милиона щатски долара, а прогнозата за настоящата година е 500 милиона

Hulu предоставя възможност за безплатно гледане с реклами на филми на персонален компютър. Платената услуга Hulu Plus предоставя възможност за гледане филмите на мобилни устройства и на др. с интернет връзка. Hulu не е достъпен за гледане през Google TV. Според студията, притежатели на правата върху филмите, е необходимо Google да сключи споразумение за да предоставя съдържанието през Google TV.

YouTube, който е притежаван от Google, предоставя платена услуга за гледане на филми от студията Sony, Warner Bros., Universal и Lionsgate, но не и от Disney, Paramount и 20th Century Fox.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари