21.3 C
София

И Google наддава за Hulu

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Гигантът в търсенето в Интернет – Google Inc., е една от дузината компании, участващи в преговори за покупка на Интернет сайта за онлайн видео – Hulu, съобщава Associated Press, позовавайки се на анонимен вътрешен източник. Сделката би била стратегическа за Google, предвид това, че притежава YouTube.

Все още е твърде рано да се открои победител в надпреварата за Hulu, според източника на Associated Press.

Yahoo също участва в наддаването за Hulu.

Hulu предоставя видео поток на филми от студията ABC, Fox и NBC към персонални компютри, както и срещу заплащане към други устройства, свързани с Интернет. Hulu е притежаван съвместно от студията Walt Disney Co., News Corp. и Comcast Corp., и от финансовата компания Providence Equity Partners.

Приходите на Hulu за 2010 г. възлизат на 263 милиона щатски долара, а прогнозата за настоящата година е 500 милиона

Hulu предоставя възможност за безплатно гледане с реклами на филми на персонален компютър. Платената услуга Hulu Plus предоставя възможност за гледане филмите на мобилни устройства и на др. с интернет връзка. Hulu не е достъпен за гледане през Google TV. Според студията, притежатели на правата върху филмите, е необходимо Google да сключи споразумение за да предоставя съдържанието през Google TV.

YouTube, който е притежаван от Google, предоставя платена услуга за гледане на филми от студията Sony, Warner Bros., Universal и Lionsgate, но не и от Disney, Paramount и 20th Century Fox.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини