fbpx
7.9 C
София

Какви подозрения будят честите прекъсвания на Robinhood по време на важни пазарни моменти?

Най-четени

Популярното приложение за финансова търговия Robinhood се срина отново във вторник сутринта, след като скокът в цената на криптовалутата Dogecoin изпрати масивен приток на потребители към приложението.

От Robinhood потвърдиха в Twitter, че частичното прекъсване е приключило след около час и половина, в което време потребителите не са имали възможност да продават или купуват Dogecoin, а цената на криптовалутата в този интервал е варирала между 40 и рекордните 60 цента. Случват се бъгове, но както съобщават от The Verge, Robinhood има забележителна известност с това, че ограничава сделките в неподходящото време и това прекъсване на услугата беше само поредният провал в приложението, който предизвика гнева на потребителите и критиците.

Въпреки че това може в действителност да е било инцидентно прекъсване на услугата, вместо умишлено ограничение, наложено на потребителите на Robinhood, изглежда, че платформата доста често претърпява такива сривове, които на фона на благородните обещания и амбиции за демократизиране на финансовата търговия, изглеждат доста противоречиви.

Това е вторият път в интервал от две седмици, в който Robinhood се сблъсква с прекъсване на търговията с крипто валути, според информация от The Verge. Това не би било толкова голям проблем, ако притежателите на крипто валути имаха други алтернативни начини да купуват или продават вече притежаваните от тях валути по същото време, но това не винаги е възможно, а Robinhood е сред най-достъпните и често срещани начини за това, като дори кратко прекъсване по време на нестабилност на цените може да окаже огромно въздействие върху крипто пазара като цяло.

Това влияние върху пазара стана изключително ясно, когато Robinhood активно замрази акциите на потребителите си по време на фиаското на Wall Street Bets, когато котировките на компанията GameStop стигнаха космически стойности – ход, който разруши репутацията на компанията и подтикна полиците за призоват за официални разследвания на случилото се.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини