Microsoft представи преди няколко часа следващото голямо обновяване на операционната система Windows 10. Ъпдейтът Windows 10 Fall Creators Update вече се разпространява сред потребителите и добавя редица нови възможности.

Обновяването бе анонсирано през месец май по време на събитието Microsoft Build 2017 под името Redstone 3. Предишният ъпдейт бе известен като Redstone 2 и излезе под името Windows 10 Creators Update през месец април тази година.

Инсталирането на Windows 10 Fall Creators Update добавя новия дизайн Fluent Design с 3D плочки, известен по-рано като Project Neon. Новият дизайн подменя интерфейса от предишно поколение Metro UI.

Функционалността Timeline подобрява браузъра на задачите Task View и предоставя списък с приложенията и работните области, използвани неотдавна. Функцията Pick Up Where You Left Off е особено полезна при мобилните устройства и дава възможност за връзка с десктоп приложенията за работа в мобилни условия. Заедно с Timeline те дават възможност за продължаване на работата от същото място, където потребителят я е прекъснал.

Microsoft добави и облачен клипборд за Windows, iOS и Android, с помощта на който може да се копира от десктоп компютъра и да се вмъква в смартфона. Функционалността е подобна на универсалния клипборд на Apple.

Другият нов момент е OneDrive Files On-Demand: функционалност, даваща възможност да се видят файловете и техните параметри в облака OneDrive, без да се налага тяхното изтегляне.

Голямо внимание е обърнато върху вградената поддръжка на виртуална и допълнена реалност. Приложението Microsoft Story Remix е интересен инструмент за редактиране на изображения и създаване на клипове. Поддържа се добавянето на тракове от Groove Music, на коментари, забележки, специални ефекти и филтри, импорт на 3D изображения, включително и създадените с помощта на Paint 3D.

Дадена е възможност за добавяне на 3D ефекти в снимките.

Друга особеност е функцията Eye Control, предназначена преди всичко за хора с увреждания, които вече могат да управляват компютъра с помощта на погледа си. Вградени са функции за замяна както на мишката, така и на клавиатурата.

Windows Inking дава възможност за вмъкване на забележки и коментари директно в PDF файловете, а Smart Ink използва изкуствен интелект в рисуването: подравнява геометричните фигури, които рисувате, обединява клетките и т.н.

Обновеният режим Game Mode добавя нов бутон в игровия панел (Game bar) и дава възможност да се играе на PC, по същия начин, като на Xbox. Антивирусната програма Windows Defender вече разполага с ИИ елементи в електронния облак и осигурява по-добра защита от рансъмуер и уязвимости.

С обновяването Windows 10 Fall Creators Update вече се поддържат VR шлемовете Windows Mixed Reality, а Mixed Reality Viewer може в реално време да добавя 3D обекти в сцените, а в Office дава възможност за използване на 3D елементи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари