fbpx
3.5 C
София

Как да замъглите домашния си адрес в Google Maps

Защитете поверителността си с настройка на Google

Най-четени

Google се е превърнал в част от живота на почти всеки от нас, без значение дали ни харесва или не, като това е особено видимо при Google Maps. Едва ли има човек, който да не е използвал апликацията, за да намери определен адрес, да проучи определена забележителност в даден град, да провери мнения за някакъв ресторант или пък да провери разписанието на градския транспорт. Една от функциите на Google Maps, обаче може да се окаже доста сериозен проблем за вашата поверителност.

Ако някога сте използвал Street View, знаете много добре, че може да въведете някакъв адрес в Google Maps и да разгледате скорошно изображение на местоположението, без значение дали става въпрос за бизнес или жилищен район. Разбира се, че е полезно да знаете как изглеждат сградите около локация, която ви интересува, но в същото време Street View предлага отлична възможност на недоброжелатели или крадци да огледат добре вашия дом.

Подобни лица разполагат с безплатен достъп до вашия домашен адрес и могат да се информират за потенциални камери за наблюдение в района и за лесни за проникване прозорци и врати. Всичко това може да бъде направено и на място, но Google Maps прави нещата много по-лесни, защото е възможно да се шпионира нечии адрес от телефон или компютър без да се събужда излишно подозрение.

За щастие има лесен начин да замъглите домашния си адрес в Google Maps, за да попречите на други лица да виждат прекалено много подробности за дома ви.

Как да замъглите домашния си адрес в Google Maps

За да сторите това трябва да използвате компютъра си, тъй като функцията за замъгляването не е налична в Google Maps апликацията за iOS и Android. Тя може да бъде достъпена директно от уеб браузера на мобилното ви устройство, но в този случай е доста трудно да се борави с нея, затова е най-лесно и удобно просто да използвате настолния си компютър.

В maps.google.com въведете домашния си адрес в лентата за търсене и натиснете клавиша „Enter“ или „Return“, ако сте на Mac. След това кликнете върху снимката на адреса, която ще се появи.

Ще видите Street View на вашата локация. Кликнете на „Report a Problem“ в долния десен ъгъл. Текстът е изключително ситен, но е разположен точно на това място.

Сега идва моментът, в който да изберете какво искате Google да замъгли. Това става като използвате мишката си, за да нагласите изображението така че всичко, което искате да бъде замъглено да попадне в червено-черната рамка. Използвайте курсора на мишката си, за да се движите по изображението и плюса и минуса, за да се доближавате или отдалечавате.

Когато вече сте настроили изображението, така че чувствителните места да попадат в рамката, изберете една от наличните опции, разположени по-долу за това,  което искате да замъглите. Възможностите са:

  • A face
  • My home
  • My car/license plate
  • A different object

Ако самото изображение е по-натоварено с коли, хора и други обекти, може да бъдете помолени да дадете малко повече подробности относно това какво точно искате да бъде замъглено.

Бъдете напълно сигурни, че точно това, което сте избрали е това, което искате да се замъгли. Когато нещо бъде замъглено един път на Steet View, то остава замъглено завинаги.

Най-накрая въведете имейл адреса си (това е задължително изискване), изпълнете верификацията, че сте човек, а не машина или бот и натиснете Submit.

След всичко това трябва да получите имейл от Google, който ви информира, че вашето известие се разглежда и ще получите отговор, дали е одобрено или отхвърлено. Възможно е да получите допълнителни имейли от Google, за да предоставите още информация относно вашата молба. Google не дава информация колко време отнема разглеждането на заявка ви, така че проверявайте имейла си за допълнителна комуникация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини