Как да направите вашето GoPro и iPhone 4K видео по-подходящо за споделяне в YouTube и Facebook

1
533

Днес всеки обича да записва клипове с помощта на своите смартфони, дронове или екшън камери. Всеки, който създава видео блогове, прави случайни грешки и най-вероятно натрупва гигабайти с данни в хранилището си (най-вече 4К видеоклипове, заемащи много място). Никой не обича да ги трие, понеже нещо от тях все пак може да бъде споделено или някой ден те да бъдат редактирани. Но най-често тези кадри остават неизползвани. Основната причина е, че обработката и компресия на 4K видеото е много трудна и сложна, и отнема много време, докато се постигне качество, подходящо за споделяне на тези кадри в социалните мрежи.

Смартфоните работещи под управлението на Android и iOS поддържат базовите функции за редактиране на 4K видео, като например отрязване, промяна на размерите, компресиране, промяна на скоростта на кадрите. Но екшън камерите като GoPro и камерите, поставени на дроновете, нямат подобна поддръжка. Програмата VideoProc на Digiarty Software е един удобен инструмент, който осигурява лесен начин за редактиране и обработка на 4К видеата от екшън камерите GoPro, дроновете, смартфоните и от други подобни устройства.

VideoProc е много атрактивен софтуер, когато става дума за видео. Той дава възможност за отстраняване, редактиране, конвертиране, компресиране и прекодиране на на видеоклиповете в реално време. За разлика от тежките Adobe пакети, VideoProc е лесен за използване и поддържа всички видове хардуерно ускорение при обработката на 4K видеа. Това е единственият цялостен и пълен графичен пакет, който може да използва всичките хардуерни възможности на съвременните видеокарти. VideoProc анализира компютърната система и предлага най-добрите техники за кодиране и прекодиране на видеата.

Основни възможности

VideoProc предлага много опции за редактиране на видео, Интерфейсът е елегантен с лесни за използване инструменти и редица допълнителни функции за професионалните потребители. Нека да се спрем върху някои от неговите характеристики:

  • Използване на хардуерното ускорение на графичните процесори в обработката на 4К видео. Приложението поддържа Level-3 нивото на хардуерното ускорение на графичните процесори на Intel, AMD и NVIDIA. По този начин се осигурява гладко 4K видео редактиране и прекодиране без компрометиране на качеството.
  • Ефекти. С тяхна помощ видеото изглежда по-красиво. Достъпни са ефекти и филтри като Grayscale, Mirror, Sharpen и т.н. Прилагат се само с няколко клика.
  • Изрязване и подрязване. Можете да намалите размера на видеото, като премахнете нежеланите сегменти и да оставите само любимите си части. Възможно е преоразмеряването на 4К видеозаписа за да се премахнат черните ленти, да се увеличи мащаба и да се маркира фокусната точка. Възможна е промяна на съотношението на страните, за да може клипът да изглежда добре в YouTube и Instagram.
  • Субтитри. Възможно е вмъкването на субтитри в клипа. Поддържат се различни кодировки. Има възможност за търсене и изтегляне на субтитри онлайн
  • Обединяване. Можете да вземете кадри от клипове с MP4, MKV, AVI и други формати, които да се обединят и да образуват нов клип. Към новия видеоклип могат да се прилагат всички ефекти на пакета, както и субтитри
  • За напреднали. VideoProc разполага с редица допълнителни функции, като подобряване на качеството на видеата, заснети с GoPro, редактиране на GoPro клиповете със специален GoPro редактор, стабилизиране на видеата, премахване на цветния шум, създаване на GIF файлове, синхронизация на скоростта, на скоростта на възпроизвеждане и т.н.

VideoProc не е безплатна програма, но ако имате записани много 4K видеа, тя може значително да улесни работата с тях. Всъщност, не е необходимо да я плащате, за да я опитате. Digiarty предлага безплатна версия за новите потребители, за да могат да опитата интерфейса и да получат представа за функциите ѝ.

Участвайте в конкурса GoPro 7, организиран от VideoProc

Побързайте да посетите портала, за да опитате да спечелите чисто нов GoPro HERO7 с черен цвят на корпуса, DJI Spark, Canon EOS M100, Bose QC 35 II или eGift Card за $400. Конкурсът е организиран от VideoProc и не пропускайте златния шанс. Победителят ще бъде обявен на 19 януари 2019 година. Преди това се убедете, че сте се регистрирали, преди да започнете да използвате приложението.

Посетете страницата с най-добрите GoPro редактори за начинаещи и професионалисти и се присъединете към конкурса още сега.


Как се обработват и редактират 4К видеоклиповете от GoPro за споделяне в YouTube:

  1. Изтеглете и инсталирайте VideoProc на вашия Windows или Mac компютър

2. Импортирайте в програмата вашите 4K GoPro клипове

В подточката Target Format намерете опцията Web Video Profile. С това може да се оправи и най-начинаещия. За споделяне в YouTube трябва да се избере изходен формат MP4 или FLV, които се поддържат от YouTube. Програмата предлага над 370 видео и аудио кодека, предлагащи разнообразно конвертиране от един формат към друг.

3. Редактиране на 4К видеоклипове с голям размер

Опциите за редактиране в този революционен софтуер позволяват разделянето, изрязването, подрязването, стабилизацията и субтитрите дават възможност за промяна размера на файла и с тяхна помощ може да бъде представена една наистина впечатляваща презентация

4. Остава да кликнете върху бутона Run, за да стартирате преоразмеряването на видеото за споделяне в YouTube.

Заключение

VideoProc е най-доброто решение за всички, които обичат да снимат и споделя видеоклипове. Има редица чудесни функции, които могат да се използват безплатно. С този невероятен инструмент е възможно изтеглянето на филми директно от стрийм видео платформите. Можете да заснемате собствен видеоклип с всякаква уеб камера, и след това да редактирате. И още, възможно е рипване на DVD дискове в MP4 формат, което става само за 5 минути.

Основните акценти на VideoProc са следните:

  • Работа с 4K UHD (Ultra-high definition) видеа
  • Обработване на клипове с много голям размер, заснето от HD рекордери, особено клипове с висок битрейт на видео кодека
  • Обработване на записи с голяма динамичност – спортни събития и други подобни

 


Платено съобщение

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Anonimous Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Anonimous
Anonimous

Алоу……
Самозабравяте се!!!
Може ли да рекламирате достъпни по джоба на БЪЛГАРИНА технологии???