Как да разберем записаната в ОС Windows парола за Wi-Fi мрежата

5
3008
Как да разберем

Паролата за Wi-Fi мрежата обикновено се въвежда само веднъж и след това тотално се забравя. Разбира се, ако не сте я променяли и/или инструкцията за рутера със заводската парола е при вас, проблеми няма. Съвсем лесно е да се разбере паролата за Wi-Fi рутера и когато имаме достъп до неговите настройки. Но какво да направим, ако Wi-Fi мрежата не е наша, достъп до рутера няма, а паролата е необходима.

Има лесен начин за прочитане на записаната в операционната система парола за необходимата Wi-Fi мрежа.

Стартирайте PowerShell или командния ред с администраторски права и въведете следната команда:

netsh wlan show profiles

Ще бъдат изведени всички мрежи, към които е било включвано това компютърно устройство. Копирайте или запомнете името на необходимата безжична мрежа.

След това въведете командата:

netsh wlan show profile name="NETWORK" key=clear

Тук трябва да замените NETWORK с името на мрежата, която запомнихте по-рано. Кавички за името на мрежата трябва да се използват, ако то е съставено от няколко думи. Ще излезе следната информация:

Тук полето Key Content съдържа необходимия ключ.

Има много други начини да се разбере тази парола, но тук не е необходимо да се инсталира допълнителен софтуер и може да се разбере паролата за Wi-Fi мрежата, дори и когато няма връзка с нея.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Росен
Росен

Питаш микромеките, те отдавна знаят всяка една ваша парола за wi-fi, пин код за банкови сметки и други и други.

RMM
RMM

Знаят таратанки. То ако беше така, до сега да са източили всички сметки на хората. Пин кодовете се криптират, когато се пращат, освен това, както и паролите. Вече ако си ги написал в някой неизвестен сайт, който е направен с цел да краде пароли, си е за твоя сметка. Също ако си заразил компютъра си с някой троянец или keylogger. А иначе паролите могат да се видят и без да се пишат команди – в контролния панел се отива в настройката за мрежи, горе-дясно „change adapter settings“, отваря се прозорец, в който са всички налични и запаметени мрежи и след… Виж още »

user
user

RMM
Да те се криптират когато се пращат, и точно за това microsoft вгражда от windows 7 нагоре keylogger, тази програмка ако мога така да я нарека записва абсолютно всичко което се въвежда на клавиатурата и познай на кой го праща …
Има достатъчно информация за това в интернет, ако се интересуваш потърси и ще намериш.

Boy
Boy

…………

Кьорав кон
Кьорав кон

А не е ли по-добре да си отворим Network and Sharing Center -> Manage Wireless Networks, маркираме желаната мрежа, кликваме на Properties -> Security, маркираме „Show characters“и готово. Какъв е този PowerShell, какъв друг софтуер ми разправяте?