fbpx
2.8 C
София

Как да разберем записаната в ОС Windows парола за Wi-Fi мрежата

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Паролата за Wi-Fi мрежата обикновено се въвежда само веднъж и след това тотално се забравя. Разбира се, ако не сте я променяли и/или инструкцията за рутера със заводската парола е при вас, проблеми няма. Съвсем лесно е да се разбере паролата за Wi-Fi рутера и когато имаме достъп до неговите настройки. Но какво да направим, ако Wi-Fi мрежата не е наша, достъп до рутера няма, а паролата е необходима.

Има лесен начин за прочитане на записаната в операционната система парола за необходимата Wi-Fi мрежа.

Стартирайте PowerShell или командния ред с администраторски права и въведете следната команда:

netsh wlan show profiles

Ще бъдат изведени всички мрежи, към които е било включвано това компютърно устройство. Копирайте или запомнете името на необходимата безжична мрежа.

След това въведете командата:

netsh wlan show profile name="NETWORK" key=clear

Тук трябва да замените NETWORK с името на мрежата, която запомнихте по-рано. Кавички за името на мрежата трябва да се използват, ако то е съставено от няколко думи. Ще излезе следната информация:

Тук полето Key Content съдържа необходимия ключ.

Има много други начини да се разбере тази парола, но тук не е необходимо да се инсталира допълнителен софтуер и може да се разбере паролата за Wi-Fi мрежата, дори и когато няма връзка с нея.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини