Как да се защитим от хипнотичните вируси

12
1342

Според данните на правозащитната организация „Kämpa för munkar“, активността на хипнотичните вируси миналия месец е нараснала двойно и се очаква да нарасне още.

На картата, заснета от американски сателит се виждат най-заразените региони.

Статистиките показват, че повече от половината от файловете в Глобалната мрежа с заразени с една или друга разновидност на тази твърде коварна зараза. Ето как изглежда разпределението на вируса:

  • Файловете в торент тракерите – 5%
  • Порно – 21%
  • Филмите на Marvel Studios – 60%
  • Филмите с участието на Антъни Хопкинс – 95%
  • Книгите на Дан Браун – 100%

Място за паника няма: с хипнотичните вируси не е трудно да се справим, понеже те имат своя ахилесова пета. За потапяне в хипнотичен транс е необходимо главата на жертвата да е на разстояние не повече от един метър от екрана на монитора. В противен случай, ефектът е по-слаб. Разстояние от над метър и половина е гарантирано безопасно.

Този тип вируси не действат чрез телевизионните екрани, а само през компютърните монитори, за които са разработени защитни устройства и профилактични методи.

Най-радикалният метод е хирургията на доктор Бранкенщайн, където удължаването на ръцете до безопасните два метра струва около $2000 заедно със застраховката.

С подобни дълги ръце можете безопасно да работите с всяко едно мобилно устройство.

Компанията Tretronix предлага офисно кресло-катапулт. Сензорите, поставени на врата на потребителя извършват мониторинг на движението. Когато движенията на потребителя станат твърде монотонни, се регистрира хипнотичен транс. Креслото веднага катапултира потребителя на безопасно разстояние от монитора, което не дава възможност да се нанесе хипнотична вреда.

Новото кресло се продава в eBay на цена от $1700. Препоръчва се заедно с него да бъдат закупени и няколко матрака, понеже катапултът е доста мощен.

Японската компания Soloy има съвсем друг подход. Японците не отдалечават потребителя от монитора. На тавана над монитора се поставя бетонна плоча, която при задействане на сензора пада и блокира достъпа до заразното съдържание.

Монтажните работници на Soloy ще ви инсталират падащата бетонна плоча само за $1350.

Но най-евтиният начин за предпазване от хипнотичните вируси си остава ръкавицата с удължени пръсти. Тези ръкавици с най-различни цветове и размери можете да намерите в онлайн магазините при цена от $1 до $30 в зависимост от модела и компанията производител.

С тази ръкавица можете по-отдалече да работите с монитора, без да се страхуват че можете да станете жертва на злоумишленици.

Ако изброените дотук методи не ви допадат или не са ви по джоба, то можете да ползвате и антивирусна програма.

Бъдете бдителни!

Продължителността на въздействието на хипнотичните вируси е от 3 до 5 минути. Това е съвсем достатъчно, докато сте под хипноза, да изпразните всичките си банкови сметки и дори да кажете на шефа всичко, което си мислите за него. Не забравяте, че транзакциите ще бъдат извършени от вашия компютър и да се докаже чужда намеса е твърде проблематично.

 


Първи април

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
3 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
не точноСоциализъмpix3lnobodyEfix Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
дфсдф
дфсдф

Заковахте го този път 😀 Good one !

RB3301
RB3301

Това някакъв напън за първоаприлска шега ли е?

Капитализъм
Капитализъм

Интелигентните хора не задават толкова елементарни въпроси.

Социализъм
Социализъм

Интелигентните хора знаят какво означава думата „сарказъм“ 😉 И умеят да различават елементарните въпроси от реторичните.

пипи
пипи

С греяна ракия! Така ресетваш компа че нищо не помни!

Ивайло Николов
Ивайло Николов

СУПЕР 😉

favr
favr

скапания антъни хопкинс… знаех си !!!

Мирослав
Мирослав

Първо, благодаря за статията!!!
И второ преди време когато по-често ползвах, компютър можеше да се „закачи“ нещо, но в момента не свалям торенти, порно на телевизора има сумата канали, Марвел гледах, сега въобще, Дан Браун съм чел „Шлифера на Леонардо“, но на хартиен носител, Хопкинс не е по мой вкус.
Добре е да се знае всичко това за превенция.
Всякаква подобна информация е изключително ценна!!

pix3l
pix3l

Свърши то, един път като се закачи – няма пускане… 😀

Efix
Efix

Жертвите на вирусите „Сини екрани“ са повече! 🙂

nobody
nobody

Плоска първоаприлска…

не точно
не точно

От Даниел Десподов очакваме добре написани технически новини. И ги получаваме. Добри първоаприлски очакваме от Светлин Желев. Щото той и без това цяла година ни лъже, че пуска ревюта, а всъщност публикува платени рекламни стаии 😀