Как се пишат страхотни технологични ревюта

6
1143

Както вероятно много добре знаете, последно време броят на технологичните ревюта значително се увеличи (разбира се, редица подобни можете да намерите в нашия сайт). Новите мобилни устройства и програми никнат като гъби и всички имат нужда от колкото се може повече подробна информация и рецензии. Много добри резултати се получават при използването на специалните помощни инструменти за ревюта. Консултирането на едно добре написано ревю много често дава полезна обратна връзка, водеща до много по-доброто описване и натрупване на известен опит по отношение на разгледаното устройство.

Ако се окажете от другата страна на оградата, ще видите, че всичко е различно. Едно е да четете добри ревюта, но е съвсем друго да ги пишете. В един момент ще се наложи нещо повече от обикновеното изреждане на сложни технологични думи. Това повдига въпроса, как се пишат великолепните ревюта?

Първи съвет: Четете, четете, четете (всичко за този продукт)

Разбира се, мързела при четенето на продуктовите описания може да бъде оправдан с мотива, че това е загуба на време. Но не може да се пренебрегне факта, че опознаването на силните и слабите страни на едно устройство, сравняването му с подобни продукти и разглеждането на другите аспекти, всъщност спестяват много време. Време, което би било необходимо за самостоятелното пробване и тестване на устройството.

Втори съвет: Бъдете креативни и подхождайте с въображение в използването на мултимедия

Един забавен факт при писането на технологични ревюта е, че изискването за четене далеч не означава само текстови публикации за продукта. Един чудесен начин за по-добро запознаване със съответното устройство е да се търсят мултимедийни ресурси. Това означава, че е добра идея да се търсят видеоклипове в YouTube и Vimeo. Всъщност, не е необходимо да се ограничавате само до тези онлайн ресурси. Клиповете директно показват как се използва съответния продукт. А в някои клипове има редица отзиви, даващи допълнителна информация. Добре е да попаднете на оригиналното видео от производителя. По този начин няма да разчитате само на слухове и неофициална информация, а ще виждате реалността.

Трети съвет: Най-важното трябва да се откроява

За да стане технологичното ревю полезни и да се хареса, трябва по някакъв начин да бъдат подчертани уникалните качества на продукта. Добра идея е основните характеристики да изпъкнат с удебелен или малко по-голям шрифт. По принцип ревютата на компютърните устройства си приличат. Но читателите веднага трябва да схванат кое е новото. Именно различните и нови неща трябва да изпъкнат.

Четвърти съвет: Сравнявайте

Има автори на ревюта, които казват, че никога не трябва да се четат произведенията на конкурентите. Това е напълно погрешно. Няма смисъл в отказа да се четат чуждите ревюта; най-ценното в едно ревю е да се консолидират различните мнения, а вие ще можете да разберете къде точно се позиционирате. По този начин можете да прецените, кои аспекти на чуждото ревю изглеждат добре. Какво му липсва и как биха могли да се запълнят забелязаните празнини? Как бихте приложили тези забележки към собственото си ревю? Това е начинът да се учим и да вървим напред.

Пети съвет: Разучете (а може и да използвате) силата на социалните мрежи

Независимо дали искате да го признаете или не, някой, в някоя част на света, преди вас се е запознал с устройството, което трябва да опишете. Вместо да се дразните, че не сте първият, който пробва и тества това устройство, по-добре се замислете, че всъщност така е по-добре. Тези хора навярно ще споделят нещо в социалните мрежи – може би мнението си за използването на този продукт, понякога на повече от една платформа. А това означава, че разполагате с допълнителни ресурси, за да бъдете още по-обективни. Да, в писането на технологични ревюта, това е винаги полезно и хубаво.

Шести съвет: Не забравяте сами да изпробвате устройството

Запленени от всичко изброено дотук, някои хора забравят, колко е скъпоценно първото впечатление. Когато пишете технологични ревюта е важно да помните, че не всички ще се впуснат в бърза дискусия относно силните и слабите страни на описваното устройство. По-сериозните потребители ще потърсят вашето лично усещане и ще се запитат, Вие именно какво мислите? Те ще потърсят вашия личен опит и това е много ценно, особено ако сте честни с читателите си.

Какво чакате още? Започвайте да пишете – това е най-важното!

Платено съобщение


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари