Как Tesla ще се справи с позиционирането на огромните си производствени машини?

3
1410

IDRA, компанията, която произвежда гигантските производствени машини, наречени Giga Press за Tesla, току-що сподели повече подробности за това как работят масивните производствени мощности.

Tesla вече разполага с няколко от огромните машини Giga Press в своите заводи във Фремонт и Шанхай, където те изграждат голяма част от шаситата на автомобилите Model Y, като значително рационализират производствения процес, както става ясно от доклад по темата от Teslarati. Но производителят на електрически автомобили е поръчал още няколко машини, които изглежда ще ускорят допълнително процеса, което в крайна сметка е накарало компанията IRDA да сподели видеоклип за това как е създала третото поколение Giga Press, предназначено за производството и сглобяването на бъдещите автомобили Model Y на Tesla.

 

Миналата година Tesla успя да получи патент за производствена система, която включва четири Giga Press машини, подредени под формата на знак „плюс (+)“, които ще работят в синхрон, за да изграждат цялото шаси на автомобилите в рамките на една производствена операция и по едно и също време. Подобна система е от полза за крайната цел и мечта на компаниите Tesla и IDRA – постигането на изключително рационализиран производствен процес, при който се произвеждат цели превозни средства само в рамките на един етап.

Но има известен проблем. Както каза изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск, всяка една машина Giga Press има размери горе-долу като тези на малка къща за живеене. Дори нямаше място за една такава машина във фабриката на компанията във Фремонт, така че Tesla трябваше да я позиционира навън и след това да изгради навеси, за да я защити от климатичните условия, което се случи и с втората такава машина, която компанията получи. Подреждането на четири такива машини в перфектна подредба се превръща в голямо логистично предизвикателство само по себе си.

Въпреки това, Giga Press играе важна роля в плановете на Tesla за бъдещето. В допълнение към оперативните преси във фабриките си в Шанхайн и Фремонт, Tesla е поръчала още осем броя от тези машини за планираната от компанията Gigafactory в Берлин, според информация от статията на Teslarati.

Все още не е ясно накъде е насочена машината, която се вижда във видео клипа, но Teslarati предполага, че може да е първата от многото, които предстои да заминат за огромната фабрика на Tesla в Германия.

3.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари